Man United-West Ham 3-1: Snöplig förlust.. igen

Manchester United avgjorde sent mot West Ham. Har ni hört den förut? Efter onsdagens förlust mot United med 3-1 är West Ham ute ur FA-cupen.

När elvorna släpptes inför onsdagens möte med Manchester United i femte omgången av FA-cupen ökade pulsen för de flesta West Ham-supportrarna. Vi mönstrade en stark och näst intill ordinarie elva medans Manchester United vilade många av sina storstjärnor efter ligacupfinalen i söndag.

Matchen började, som vanligt, svajigt för West Hams del. Areola tvingades till en riktigt svettig räddning redan i den sjätte minuten och därefter fortsatte hemmalagets tryck mot West Ham i dryga tjugo minuter. Men sedan växlade West Ham upp och en aning och växte in i matchen mer och mer. I den 23:e minuten fick Antonio ett friläge som han valde att placera rakt i magen på De Gea. Sådana lägen måste verkligen sitta när man är tillbakatryckta mot ett topplag. Jag är helt övertygad om att både Scamacca och Ings hade lyckats göra mål i det läget. Halvleken fortsatte sedan utan något jätteläge för något av lagen, men West Ham fortsatte att ta mer initiativ och var periodvis det bättre laget.

I den andra halvleken fortsatte vi att stå upp bra och att våga spela ut offensivt relativt bra. Och det skulle också ge utdelning. Benrahma gjorde matchens första mål när han på ett mycket elegant sätt placerade in bollen i det bortre krysset. Därefter vaknade United såklart till liv och jobbade för en kvittering. Rashford blev inbytt, och intensiteten i deras anfallsspel var något annat. Men trots det var det inte en Unitedspelare som skulle sätta bollen i West Hams mål. Istället var det Aguerd som lyckades vinkla in bollen i egen kasse på en hörna. Onödigt, oturligt och slarvigt.

Manchester United fortsatte pressa på för ett avgörande mål. Och när United har chansen att avgöra sent mot West Ham så tas den ofta. I den 91:a matchminuten gör Garnacho 2-1 och vinner matchen åt hemmalaget. Vid tre av de fem senaste tillfällena som United och West Ham har mötts har United avgjort i den 89:e minuten eller senare. Oerhört surt, men samtidigt så otroligt väntat. Därefter hann Aguerd sjabbla en gång till och ge bort ett sista mål för Manchester United som vann matchen med 3-1.

Såklart är det alltid surt och snöpligt med sena förluster. Men i det här skedet av säsongen, ser jag hellre att den snöpliga förlusten kommer i FA-cupen än att vi tappar vitala poäng i ligan eller går miste om titelchansen i Conference League. Det är bara att gå vidare, göra ett tappert försök till att, en gång för alla, slå Brighton i ligan och att planenligt slå ut Larnaca ur europaspelet. Säsongen är långt ifrån över bara för att vi är ute ur FA-cupen. Vi får bita ihop och komma igen! COYI!