Tottenham Hotspur Stadium, 2024-01-26 21:00

Tottenham - Manchester C
0 - 1

Är Manchester City Stoke City in disguise
Oh, no.

Är Manchester City Stoke City in disguise

Tottenham gjorde vad man kunde. Manchester City gjorde vad man kunde. I slutändan var Manchester City vad Stoke City brukade vara, man satsade hårt på fasta situationer och vann på en trängd situation där domaren valde att fria.

Det går att gnälla över allt. Den här gången går det att gnälla över att Spurs inte gjorde mer av det som gavs. Tottenham gjorde inte tillräckligt av läget. Man spelade hemma mot Manchester City men tog inte matchen till dit man ville. Manchester City vann med 1-0.


Ett kampmål avgjorde
Det är en sak att spela mot Mancheater City och hoppas på det bästa. Det är en annan sak att möta Manchester City och få nån konstig VAR-bedöming för sig och slippa underläge. Dagens fotboll har många fel. Håller man på Spurs gör det mindre att Spurs höll 0-0 i halvtid. Men Manchester City gjorde mål. Ett mål som mirakulöst blåstes av för offside. VAR är fel. Även denna gång.

I den andra halvleken saknades James Maddison. Han saknades även i den första, men bytet skulle dröja. I den andra halvleken gjorde Manchester City mål, men det var inget elegant mål, utan det var vad man hade att ge. En närkamp med en målvakt. Lite som vi lärt känna Stoke City. Är Manchester City det nya Stoke City. Ja, borta mot Tottenham såg det ut så. Allt avgjordes nämligen där.


Bara ligan återstår
Tottenham hade en god chans att hitta på nåt kul. Men det blev inte så. Visst, Manchester City gjorde inget märkvärdigt. Men Spurs förlorade. Manchester City är vidare. Spurs är ute.

Mål: 0-1 Akè (88)

Bäst i Spurs:
+++ Romero
++ Van de Ven
+ Udogie

Spurs lag:
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie
Bentancur (Maddison 73) Højbjerg (Scarlett 90)
Johnson (Skipp 72) Kulusevski Werner
Richarlison

TV: City vidare i FA-cupen – Nathan Ake matchhjälte
 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-01-26 23:41:00
Author

Fler artiklar om Tottenham