Mertesacker aktuell för nytt jobb hos DFB

Mertesacker aktuell för nytt jobb hos DFB

Rykten om alla. Rykten hit och dit. Men det är ju Silly Season, så varför inte kasta in lite nytt. Lite nya tyska pinnar på Silly Season-brasan. 

Alla vet att Tyskland åkte ur med dunder och brak ur VM2022 och naturligtvis vill man hänga upp Hansi Flick på en krok och avskeda honom. Men beslutet är taget att låta den bayerske succé-tränaren stanna vid rodret, men att samtidigt lansera en ny satsning gentemot hemma-EM 2024 och nästa VM. 

Vänner av historien minns att Tyskland fullkomligt sadlade om sin ungdomssatsning efter katastrofala EM 2000 och VM 1998 i syfte att bygga långsiktigt. Det mynnnade ut i en gyllene generation som under åren 2008-2009 vann U17, U-19 och U-21-EM. Över hälften av världsmästarna 2014 stammar från dessa årskullar och Tyskland har levt på detta under många år utan att egentligen förnya ungdomsfotbollen eller landslaget. I många lag har man återigen återgått till den klassiska fällan- att värva in utländska storstjärnor som besätter de viktigaste och centrala positionerna på planen.  Nu vill man återigen ta nya tag och man väljer att sparka Oliver Bierhoff, som varit sportchef sedan Klinsmanns tid och målet är att ersätta honom.

Namnet som kommer upp är Per Mertesacker.  

Mittbacken har varit Gunners trogen i 11 år och lett akademin i tre år. Under hans skapande händer har ett formidabelt samarbete formats mellan Edu Gaspar och akademin. Vi har sett exempelvis Saka, Martinelli och Smith-Rowe ta steget.Nwaneri klev in i A-lagsspel i år också.
Ett rykte som sagt, men ett intressant sådant. 

TV: UR ARKIVET
Mertesacker listar sina favoritröjor från karriären

 

Magnus Falk2022-12-08 14:16:00
Author

Fler artiklar om Arsenal