Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire

Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire

Den ursprungliga planen var att vi skulle flyga till Manchester för att se matcher i närområdet samt utforska Lake District National Park. När flygpriset till Manchester helt plötsligt sköt i höjden var det dock bara att återgå till ritbordet. Efter en del stötande och blötande växte två olika fraktioner med starka viljor fram. Helt plötsligt blev en resa två. Den här rapporten tar upp resan till området runt Norfolk och då framförallt Norwich.

Skärtorsdag 28 mars 2024
Resan inleddes med att alla samlades på Arlanda och tog "Lidl"-flyget till Stansted. Väl framme i England tog den gemensamma delen av resan slut. Medan den större gruppen väntade på tåget som skulle ta dem Lincolnshire satte sig de två utbrytarna på tåget mot Norwich. Torsdagskvällen ägnades sedan åt pubflanerande runt om i staden.


Efter transporten från Sverige till Norwich var avklarad undersöktes Norwichs pubutbud.


Långfredag 29 mars 2024
Något slitna vaknade vi upp på fredagsmorgonen och tog en promenad genom den fina staden, dock var den inte Bristolfin. Det Norwich dock slår Bristol i är den imponerande katedralen från 1100-talet.


Fredagen inleddes med en kulturell promenad genom Norwich. Bland annat besöktes den gamla katedralen.


Carrow Road i morgonskrud

Resans huvudmål var matchen mellan Norwich och Plymouth. En match där båda lagen hade mycket att spela för, dock i två olika delar av tabellen.


Vad är ett besök på en arena i England utan en utsökt Pukka Pie?


Matchen på Carrow Road mellan Norwich och Plymouth slutade 2-1 till hemmalaget inför 26 622 åskådare

Vi fick bevittna en underhållande match där Plymouths Whittaker efter 10 minuter gav bortalaget ledningen. Norwich blev till slut dock för tunga för Plymouth och i andra blev Sargent och Självmål stora hjältar för hemmalaget. Det som kunde blivit matchen höjdpunkt var när Norwich Gabriel Sara från långt håll drog en riktig rackabajsare rakt i ribbkrysset, den var värd ett bättre öde.
Påskafton 30 mars 2024
Påskafton blev en mellandag. Innan vi tog tåget vidare till Kings Lynn blev det en morgonpromenad där bland annat den gamla statsmuren fick ett besök.Morgonpromenad vid Black Tower på Carrow Hill. En del av den gamla statsmuren.

Väl framme i Kings Lynn, som var en liten och trevlig stad, möttes vi återigen av sol och värme. Vi hade det riktigt trevligt i solen precis bredvid floden Great Ouse.
Solen lyste på oss på pubarna i Kings Lynn


Påskdagen 31 mars 2024
När vi vaknade på påskdagen var det med lite mörkare himmel än dagen innan. Direkt på morgonen tog vi tåget och ersättningsbussen till Ely. Det var en ännu mindre by än metropolen Kings Lynn.Katedralen i Ely

Föga förvånande undersöktes pubutbudet i Ely. På en pub mötte vi ett äkta par där ena parten höll på Arsenal och den andre Spurs, de verkade väldigt lyckliga trots det. När de hörde att vi inte pratade engelska blev de väldigt nyfikna. De fick gissa vilka lag vi höll på (utöver mina sympatier som självklart är Bristol City så är Micke Baggies). Om vi inte hade avslöjat de rätta svaren tror jag de fortfarande hade suttit kvar och gissat. De kunde inte släppa våra klubbsympatier och bjöd friskt av det som baren hade att erbjuda.


Alltid uppskattat när man träffar trevliga lokalbor på våra resor


Annandag påsk 1 april 2024
På måndagen tog en ersättningsbuss oss till vackra Cambridge, det var uppskattat att vädret visade sig från en bättre sida än det gjorde i Ely.Solen gjorde comeback i Cambridge

När man är i Cambridge tycker jag att man ska svänga in på den gamla puben The Eagle för att se RAF-soldaternas "klotter". Tyvärr har stället blivit lite av ett turistjippo med stora horder av gruppreseresenärer som bokat bord. Det räcker väl att gå in och stirra upp i taket för att få uppleva lite historia.


Puben the Eagle där RAF-piloter eldade in budskap i taket i väntan på att flyga nästa uppdrag

Det blev även en fotbollsmatch i universitetsstaden, Cambridge mötte Wigan. Det senare laget hade inte mycket att spela för trots att de åkt på totalt åtta minuspoäng från förbundet. Desto mer hade Cambridge att spela för eftersom de låg farligt nära det förhatliga negativa strecket.


Ölkommers på baksidan av ena läktaren på Abbey Stadium i Cambridge

Matchen var ganska underhållande trots att man märkte att kvaliteten var ganska mycket sämre än den första matchen vi bevittnade på resan. Inte konstigt eftersom det ändå är en division lägre.


Matchen mellan Cambridge och Wigan på Abbey Stadium slutade 3-1 inför 6 418 åskådare

Tisdagen 2 april 2024
Sista dagen av resan brukar bara vara en lång väntan på att flyget ska ta en hem igen. Som tur var hade vi en någorlunda tidig flight så väntan blev inte så lång den här gången. Vi var båda nöjda med resan och ser redan fram emot nästa.Om det är någon som har suttit och undrat vad Lasse Kongo gör nu för tiden så kan vi avslöja att han sitter och kör ersättningsbuss mellan Downham Market och Cambridge North.


Om du villl läsa om den parallella resan så finns det reportaget här

1891 B.C.2024-04-15 18:45:00
Author

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke