Preston- Sheffield United 0-2
Sheffield United är i toppform och vinner just nu hela tiden. Idag blev det 2-0 mot Preston på bortaplan. Sheffield United är i fortsatt serieledning!

Sheffield United vann sin tredje raka match på bortaplan mot Preston. Laget lyser av självförtroende och känslan är helt underbar som Sheffield United-supporter! Om laget fortsätter spela på detta sätt så blir det Premier League nästa säsong!

Denna lördagseftermiddag åkte The Blades till Preston för match på Deepdale. Ett Preston som endast släppt in två mål på sina första 9 matcher. En tuff uppgift att dyrka upp detta försvar.

Bortalaget började intensivt med ett bra självförtroende efter segern i veckan. Redan i den 2: a minuten fick Norwood iväg en bra passning till Brewster som sköt utanför målet och bara två minuter senare hade McBurnie ett skott som blockerades av hemmalagets försvar. Sheffield United var verkligen på tårna de första minuterna och hemmalaget hade inte riktigt vaknat. I den 6: e minuten fick i alla fall Whiteman iväg ett skott som gick ovanför målet. Konstigt nog fick detta skott hemmalaget att vakna. Några minuter senare i den 11: e minuten sköt McCann ett skott som Sheffield Uniteds försvar blockerade och i den 17: e minuten sköt även Riis Jakobsen ett skott som blockerades av bortalagets försvar. Under den här perioden av matchen dominerade hemmalaget och skapade flera chanser. I den 23: e minuten nickade Hughes över Foderingham i målet och bollen gick högt över. Tre minuter senare kom Preston med ännu ett skott som gick utanför. Sheffield United kom upp i ett anfall i den 34: e minuten när Ahmedhodzic slog ett inlägg som Ndiaye var framme på och nickade utanför. Nu vaknade äntligen Sheffield United igen och i den 40: e minuten kom återigen Ndiaye in i straffområdet och denna gången gjorde han inget misstag utan sköt säkert in bollen i det högra hörnet. Wow! Sheffield United i ledning igen utan att ha spelat jättebra! Precis innan halvtid hade Norwood ett skott som gick ovanför och bortalaget kunde gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning!

Den andra halvleken började med att bortalaget tog initiativet och skapade lite chanser. Troligen hade man fått tillbaka sitt självförtroende igen efter ledningsmålet. I den 48: e minuten sköt Baldock ett skott som gick utanför efter en fin framspelning av Ahmedhodzic. Sedan lugnade sig spelet och det dröjde fram till den 59: e minuten innan Sheffield United hade ett nytt skott genom Brewster. Skottet gick dock utanför och bara minuten senare hade hemmalaget en chans men Foderingham räddade snyggt ett skott från Whiteman. I den 65: e minuten höll sig Egan framme och sköt ett skott som gick utanför efter att hemmalagets försvar blockerat bollen. Några minuter senare avgjordes matchen definitivt när McBurnie sköt ett snyggt högerskott som gick in i det vänstra hörnet. Framspelningen av Berge var mycket bra! Matchen var nu avgjord!

I slutet av matchen hade båda lagen lite ströchanser. Dock kom ingen i närheten av målet igen och The Blades vinner igen! 2-0 på bortaplan mot Preston imponerar! Tredje raka segern på bortaplan är fantastiskt och Sheffield United har nu 23 poäng på 10 matcher och går in som serieledare under landslagsuppehållet! Härligt!!!