Southampton - Tottenham
3 - 3

Southampton tog poäng
Det här gick fel.

Tottenham såg ut att gå mot tre poång, men tappade 3-1 till 3-3. Southampton kvitterade i slutet på straff, och VAR valde att inte ta bort den trots att det såg konstigt ut.

Förutsättningarna var klara. Newcastle gjorde på fredagskvällen jobbet borta mot Nottingham och fick med sig tre poäng efter ett sent avgörande på straff. Nästa omgång spelas i början av april och Tottenham har tio matcher kvar att spela. Känslan är allt. Känslan är att Newcastle tjänade på att VAR inte ändrade Sourhamptons straff i slutet av denna match.

Tappade poäng
Det är svårt att överraska med laguttagningar. Det blir extra svårt i en sån här match, den sista innan uppehållet för landslagsspel. Det finns inte mycket att spara på, det här är den viktiga matchen. Richarlison fick spela istället för Dejan Kulusevski, men efter fem minuter var Richarlison skadad och Kulusevski fick hoppa in. Den första halvleken var chansfattig, men på övertid drog Pedro Porro till från nära håll och gav Spurs ledningen.

För att vara ett lag i nedflyttningsstriden är Southampton bra. Kvitteringen kom omedelbart i den andra halvleken, och matchutgången var osäker. Sen gjorde Harry Kane och Ivan Perišic mål, men reduceringen kom minuten efter Spurs trodde att man avgjort, så matchen fick liv igen. Southampton var farliga, och det skulle bli en jobbig avslutning. Så när Southampton fick straff när Sarr sparkade hål i luften säger det allt. Sarr träffade luften, spelaren roterade, och VAR tyckte domaren gjorde rätt. Matchen slutade 3-3.

Spurs måste tro på det
Spurs är i en position där det går att nå topp fyra. Med tanke på den allmäna känslan runt klubben känns det viktigt att klara det. Efter den här matchen känns det svårt.

Mål: 0-1 Porro (45+1), 1-1 Adams (46), 1-2 Kane (65),1-3 Perišic (75), 2-3 Walcott (78), 3-3 Ward-Prowse (90+3)