2024-01-01 16:00

Stoke - Ipswich
0 - 0

Stoke nollade serietvåan Ipswich

Stoke nollade serietvåan Ipswich

Det blev ännu en oavgjord match för Steven Schumachers nya Stoke när serietvåan Ipswich kom på besök. Trots utvisning i mitten av andra halvlek lyckades man hålla matchen mållös.


Steven Schumacher fortsätter att göra små förändringar i startelvan för att lära känna sin spelartrupp. Den här gången var hans drag att ge Lewis Baker sin första start för säsongen. Istället fick Haksabanovic återvända till bänken samtidigt som Bae Jun-ho flyttades ut på vänsterkanten. Även Hoever var tillbaka i startelvan efter att Pearson inte tagit chansen i förra matchen mot Watford

Jag har gett mycket beröm till Stokes presspel den senaste tiden, men det blir verkligen bättre för varje match som går. Den här gången dröjde det tio minuter innan serietvåan (!) Ipswich ens lyckades ta sig över planhalvan, och då var det på grund av ett bolltapp. Stoke-dominansen var total under den första kvarten, men som vanligt resulterade det inte i mycket mer än distansavslut och fasta situationer. Baker testade målvakten Hladky efter fyra minuter, men närmast kom Mmaee i den 16:e minuten när han nöp till på volley men Hladky gjorde en bra räddning. 

Efter 20 minuter lyckades Ipswich tillslut spela sig förbi Stoke-pressen och komma till sitt första avslut när Conor Chaplin prövade från distans. Därifrån jämnades matchen ut eftersom Stoke började försvara lite lägre samtidigt som man stressade för mycket i passningsspelet. Det enda dramatiska som hände under den perioden var när domaren James Bell skadade sig och tvingades byta. Stoke tog över igen under slutet av halvleken och Baker hade ytterligare två halvfarliga distansskott men halvleken förblev mållös.
I den andra halvleken var det Ipswich som började bäst, men efter tio minuter tog Stoke sig in i matchen igen och hotade mycket på vänsterkanten med Bae Jun-ho i spetsen. Matchen stod länge och vägde men i den 67:e minuten uppstod en märklig situation som skulle prägla resten av matchen. Det började med att Thompson fälldes på egen planhalva och domaren dömde korrekt frispark till Stoke men ögonblicket senare gav han samme Thompson ett andra gult kort för snack. Ingen på Bet365 Stadium förstod vad som hade hänt för Thompson verkade inte så vansinnigt irriterad, men domaren (som ju egentligen skulle vara fjärdedomare) hävdade att mittfältaren hade viftat med ett imaginärt kort och att det motiverade en andra varning. Inte den bästa spelförståelsen kan vi lugnt konstatera. 

Som tur var Ipswich totalt oförmögna att utnyttja sitt numerära övertag och var faktiskt inte ens nära att skapa en målchans trots att Stoke inte kom över planhalvan. Matchen förblev därmed mållös och Stoke kunde ta med sig ett femte kryss på de senaste sex matcherna. På lördag är det ligacupen igen och då väntar ett riktigt eldprov för Stokes nya presspel när uppspelsfas-mästarna Brighton kommer på besök. Det är en match där Stoke såklart kommer vara super-underdogs, men jag har faktiskt hopp om att det ska bli en bra start på det nya året.

Linus Norrbinlinus.norrbin@gmail.com@NorrbinLinus2024-01-01 20:04:29
Author

Fler artiklar om Stoke