Stoke- Sheffield United 3-1
Skador, skador och åter skador! Så kan man sammanfatta läget i Sheffield United som igår åkte på den andra förlusten i rad. Trots detta behåller man serieledningen en vecka till i alla fall.

Det blev en andra förlust i rad för ett skadedrabbat Sheffield United mot Stoke på bortaplan. Den före detta Sheffield United-spelaren Phil Jagielka stod för ett mål och en assist. Släkten är värst!

En solig lördagseftermiddag på Bet365Stadium var förutsättningen för denna match. Lite över 22000 hade sökt sig till arenan och bortasektionen var utsåld. Det blev ett bra publiktryck. Själva matchen började intensivt och redan efter ca 40 sekunder kom McAtee igenom hemmaförsvaret men sköt bollen utanför målet. Efter detta vaknade hemmalaget och redan i den 4: e minuten slog den före detta Sheffield United-spelaren Jagielka ett fint inlägg som letade sig fram till Wilmot i straffområdet. Wilmot gjorde inget misstag utan sköt säkert in bollen i mål och 1-0 till hemmalaget var ett faktum. Efter detta ägde Stoke tillställningen för ett tag. I den 12: e minuten sköt Fosu ett bra skott som målvakten i bortalaget räddade fint och inom några minuter lyckades man pressa Sheffield United ganska rejält. I den 21: a minuten kom Doyle igenom och sköt ett skott som målvakten räddade och minuten senare nickade Gordon på ett inlägg. Nicken räddades dock av målvakten i Stoke.

Några minuter senare slog McAtee in ett fint inlägg till Brewster inne i straffområdet. Brewster gjorde inget misstag utan sköt säkert in bollen i mål och gjorde därmed sitt första mål för säsongen. Härligt! Nu hade matchen verkligen ett högt tempo och i den 33: e minuten sköt Fosu ett skott som gick i ribban. Det var ett hårt skott och ribban gungade en bra stund. Fem minuter senare var det bortalagets tur att träffa målramen när Ndiaye sköt ett skott som gick i stolpen. På övertid i den första halvleken fick hemmalaget en hörna och på den höll sig Jagielka framme och nickade in 2-1 precis innan halvtid. Otur och lite typiskt för Sheffield United den här veckan!

Om den första halvleken var spännande så gick det mycket långsammare i den andra. Norrington-Davies hade ett bra skott i den 51:a minuten men bollen gick ovanför och några minuter senare hade hemmalaget en chans genom Fosus volleyskott som faktiskt räddades på mållinjen av Norwood. Efter detta blev det ett ställningskrig utan några farligare chanser åt något håll egentligen. Heckingbottom bytte in flera unga spelare som idag fick chansen. I den 66: e minuten kom Arblaster in för McAtee som kände av kramp. I den 75: e minuten byttes tre spelare in. Ut gick Gordon, Doyle och Brewster. In kom Jebbison, Sachdev samt Osborn. I den 90: e minuten sköt Norwood ett bra skott som gick ovanför och det var inte Sheffield Uniteds dag därför att i anfallet som följde därefter så avgjorde hemmalaget matchen när Delap blev helt friställd inne i straffområdet. 3-1 var ett faktum och matchen avgjord!

Nu hoppas vi verkligen att en del spelare kan komma tillbaka från sina skador till nästa lördag då laget möter Blackpool på Bramall Lane. Igår var det ett extremt reservbetonat Sheffield United som kom till Stoke och det går inte i längden.