Storförlust för Barnsley mot Lincoln i League trophy

Sju ödesdigra minuter i första halvlek för Barnsley avgjorde matchen till Lincolns fördel.

Duff gjorde rejäla förändringar i laget jämfört med helgens ligamatch mot Ipswich. Ingen från lördagens startelva återfanns i gårdagens. Många ungdomar fick chansen, och det märktes från start, Barnsley började matchen piggt. Första kvarten förflyter utan att något av lagen skapar någon riktigt het målchans, dock med ett visst spelövertag för ett ganska piggt Barnsley.
Sedan följer sju riktigt ödesdigra minuter för Barnsley. Först trycker Lincoln in 0-1 på sitt nästan första riktiga anfall i matchen i den 15:e minuten. Vernam kommer loss på högerkanten och hans inlägg hittar Teddy Bishop som från nära håll kan stöta in bollen i mål.
0-2 ska komma bara två minuter där efter och får betraktas som en bjudning med stort B. Jack Walton kommer ut från sitt straffområde för att sparka bort en långboll från Lincoln, men får felträff och bollen landar hos Bishop som från halva halvplan kan göra sitt andra mål för kvällen genom att placera in bollen i Barnsleys tomma mål. Men eländet skulle inte vara över, i kamp på mittplan ute vid sidlinjen i den 22:a minuten blir Norwood dragen i tröjan. Han svarar med en armbåge i ansiktet och domaren behöver ingen betänketid för att dra fram det röda kortet. Helt korrekt, otroligt korkat av Norwood. Lincoln är därefter också nära att få in 0-3 innan halvtid men Walton får i alla fall lite revanch när han lyckas få en näve på bollen och styra ut den till hörna.
Andra halvlek är sedan ganska händelselös fram till 93:e minuten när Jovan Makama kan stöta in 0-3 för Lincoln på Jamie Robsons inlägg.
Men finns lite positivt i allt mörker, dels var det riktigt kul att få se Herbie Kane tillbaka på planen efter skada. Han utgick efter 33 minuter, jag hoppas det inte berodde på någon känning utan att Duff helt enkelt ville spara han till Lördag nu när Josh Bensons närvaro är osäker efter sin skada mot Ipswish.
Det andra trevliga var Fabio Jalos pigga inhopp, endast 16 år gammal men en spelare man kommer hålla ögonen på i framtiden. Positivt under dagen är också att Josh Martin har anlänt på lån från Norwich. En 20 årig anfallare som i våras var utlånad till Doncaster. Vi önskar välkommen och hoppas att han kan bidra med lite spets för oss denna säsongen. Är ju spännande tider just nu, transfer fönstret stänger imorgon, jag blir inte förvånad om fler spelare kommer att ansluta till truppen på lån det närmsta dygnet.