London Stadium, 2023-04-16 15:00

West Ham - Arsenal
2 - 2

Titelavgörande match på London stadium

Titelavgörande match på London stadium

Efter den galna matchen mot Liverpool förra helgen måste Arsenal mer eller mindre vinna resterande åtta matcher för att kunna få kröna sig som engelska mästare. Det finns inget utrymme för poängtapp mot ett svagt West Ham på London Stadium. 

Nedräkningen har börjat sedan länge och numera håller vi andan inför varje match som vi vet kan stjälpa allt hopp om att få lyfta pokalen i maj. Ett snedsteg, en mindre bra aktion, ett poängtapp kan göra att alla drömmar faller samman i titelstriden mot ett Manchester City som ser ostoppbara ut. Det vi inte får glömma är att Arsenal ser nästan minst lika bra ut. 

Senaste mötet mot West Ham resulterade tillslut i en komfortabel seger efter att ha hamnat i underläge med 0-1 innan halvtid. Nketiah visade varför han var och är en värdig ersättare till Gabriel Jesus och stänkte in två bollar i matchen som slutade 3-1. Nu är Jesus tillbaka på planen och visar samma fina form som vi fick bevittna innan VM, en rejäl boost i slutspurten av säsongen. 

Senast mot Liverpool innehöll matchen två ansikten. Arsenal dominerade första halvlek men lyckades inte hålla i sin tvåmålsledning hela vägen ut efter att Liverpool gjort en av sina bästa 45 minuter för säsongen i andra halvlek. Men nu står West Ham på andra sidan. Förvisso bortaplan, men jobbet ska bara göras. Med tanke på Arsenals jämna prestationsnivå och den breda offensiven ser jag inte att man viker ner sig i den här matchen - hela laget och klubben vet vad som står på spel. 

Men fotboll är trots allt fotboll och det spelas aldrig 90 minuter bara på pappret. West Ham har kvalité i form av Bowen, Rice, Paquéta och Benrahma med flera, men har inte kommit upp i ens en godkänd nivå under mer eller mindre hela säsongen. The Hammers har blandat segrar mot Southampton som kommer spela Championship nästa år och Fulham som har checkat ut, med att bli krossade av Newcastle med 1-5. Dessutom har rollerna bytts ut till de här mötet där Arsenal är det laget som bara har ligan kvar. Medans West Ham spelade 1-1 mot Gent i torsdags och kommer in i det här mötet med tröttare ben. Det ska spelas om det, men Arsenal är tunga favoriter i det här mötet. 

Livsviktiga tre poäng står på spel där vi inte kan räkna med att Leicester eller något annat lag ska få med sig ett resultat mot Manchester City som ser ut att inte kunna förlora. Ligan kan avgöras vilken helg som helst, om inte Arsenal fortsätter att vinna. Tre poäng är ett måste borta mot West Ham. 

Så här ställer Arsenal upp: 
                Ramsdale
White Holding Gabriel Zinchenko
             Partey 
                                   Xhaka
                 Ödegaard
 Saka          Jesus     Trossard/Martinelli 

När? Söndag 16 April kl 15:00
Hur? V Sport Premium/Viaplay
Vad? Premier League, omgång 31
Var? London stadium, London
Tips? Seger, 0-3

Jacob Olin Karlsson2023-04-15 11:48:19
Author

Fler artiklar om Arsenal