Torsdagskollen v. 48 (nr 7): The Blades
Är Heckingbottom kvar som vår manager nästa vecka? Helgens resultat mot Burnley blir avgörande enligt Sheffield United-redaktionen.

Sheffield United kom ner på jorden igen efter en urusel insats mot Bournemouth på hemmaplan i lördags. Hur många fler chanser får Heckingbottom?

Vecka 48 och Torsdagskollen är här igen. Efter ett par omgångar med lite positiva resultat så kom The Blades ner på jorden igen i lördags. En pinsam insats av laget från stålstaden och publiken var inte nöjd. Publiken var heller inte arg utan mer uppgiven.

I vanlig ordning hade det samlats över 30 000 på Bramall Lane som inledde med att sjunga Greasy Chip Butty på ett sätt som bara de kan. Efter det var det roliga över. Hemmalaget skapade egentligen ingenting under matchens gång. Första skottet på mål kom i den 88: e minuten och totalt hade man bara två avslut på mål medan bortalaget hade hela 11 avslut. Bournemouth kontrollerade matchen från början till slut och tog rättvist ledningen i den 12: e minuten när Tavernier lyckades få in bollen i mål. Under den första halvleken förde Bournemouth spelet och hemmalaget lyckades inte med någonting och såg återigen otroligt uddlösa ut framåt. Precis innan halvtid avgjordes matchen när Wes Foderingham lyckades klanta bort bollen i yttre delen av straffområdet. Kluivert i Bournemouth gjorde inget misstag utan sköt säkert in bollen i mål. 0-2 i paus!

Den andra halvleken började med att bortalaget gjorde ytterligare ett mål när Tavernier återigen höll sig framme och fick in bollen i mål och därmed gjorde han sitt andra mål i matchen. Resterande del av matchen blev mer eller mindre en väntan på slutsignalen. Heckingbottom bytte in Ahmedhodzic och McBurnie samt Osborn. Även Fleck kom in på slutet men det hjälpte föga. I den 97: e minuten lyckades i alla fall McBurnie nicka in tröstmål. Nej, detta var alldeles för dåligt! Enligt många på Bramall Lane var detta till och med en sämre insats än mot Newcastle i september. Frågan vi ställer oss är hur många chanser till Heckingbottom får framöver? Matchen på lördag blir nog avgörande skulle undertecknad gissa.

På lördag eftermiddag spelar nämligen Sheffield United på bortaplan mot Burnley på Turf Moor i en riktig bottenmatch. Burnley ligger sist på 4 poäng med Sheffield United ligger på 18: e plats med 5 inspelade poäng. Burnley har inte tagit en enda poäng på hemmaplan den här säsongen medan bortalaget endast tagit en poäng på bortaplan. Vågar vi gissa på en mer tillknuten tillställning eller? Ska The Blades vara med och kämpa om en plats i Premier League nästa säsong så måste man helst undvika förlust i den här matchen och helst vinna efter den pinsamma matchen mot Bournemouth. Frågan är om laget och Heckingbottom kan ställa om och återigen plocka fram spelet som man visade under de andra halvlekarna mot Brighton och Wolverhampton. Det behövs den typen av "jävlaranamma" framöver. Vi behöver höra Baldock skrika, vi behöver se Robinson tackla och få igång spelarna.

Nästa gång Torsdagskollen kommer är om en vecka. Frågan är om Heckingbottom fortfarande är vår manager då?