U21: Många lån ger nya spelare chanser att glänsa

Arsenals U21 har varit en lysande stjärna under hösten. Precis på samma sätt som A-laget rullat vacker vägvinnande boll, så har Mehmet Alis lag visat upp riktigt bra och offensiv fotboll. Länge ledde man serien, men några snöpliga förluster placerar dem just nu på en meriterande fjärdeplats, men en vårsäsong som blir extra spännande. Dels är man vidare i det som kallas Premier Laegue Cup efter att ha slagit ut reading på övertid och dels ser man fram emot att spela ihop ett nästan helt nytt lag. 
Exakt det är i princip vad som hänt i Arsenals U21-lag. Man har fått se Marquinhos, Taylor Foran, Billy Vigar Kido Taylor-Hart och Nathan Butler.Oyedeyi försvinna iväg till olika klubbar på lån. Detta kommer att öppna upp för alternativ och det finns gott om intressanta spelare som nu vill ta chansen. Jag har tittat igenom listen av spelare, sett över analyser av diverse bloggare, där naturligtvis Jeorge Bird är ett orakel och ser en hel del intressanta alternativ.

Målvaktspositionen är fortfarande ganska given då Hubert Graczyk gör väldigt bra ifrån sig med James Hillson som back-up, Här finns även Noah Cooper som alternativ eller Alexis Rojas, när han är åter från sitt colombianska U20-landslag. Jag noterade att en 15-årig målvakt med namnet Owen Asemota satt på bänken i U18 och även fick träna med A-laget nyligen. Mikel Artéta fortsätter att lyfta upp de unga spelarna. 

Försvarsspelet kommer att se en ny-formerad mittbacksduo då Foran försvann, men det borde inte bli så stor skillnad då Zach Awe får Zane Monlouis tillbaka efter skada och här finns även den gänglige Maldini Kacurri som möjlighet. Ytterbackarna känns vikta för Reuell Walters och Lino Sousa, som båda verkar vara högt skattade av Artéta, men bakifrån hotar Myles Lewis-Skelly med bländande teknik och snabbhet. Även Josh Robinson kan få sina minuter på en ytterback. Henry Jeffcott är en annan ung spelare som faktiskt var och prövade på A-lagsträning i veckan. 

mittfältet finns en uppsjö av talang. Här styr Matt Smith som ankare och nav, men här finns kvicktänkta spelare i Catalin Cirjan, Mauro Bandeira, Ben Cottrell, Jack Henry-Francis och stjärnskottet Ethan Nwaneri. Salah-Eddine är åter efter lån och berikar med sin split-vision. Möjligen kan spelare som Bradley Ibrahim och Jimi Gower släppas fram. Den sistnämnde har varit lysande i U18 Youth Cup. 

forwardfronten har man naturligtvis tappat i slagstyrka efter att Marquinhos försvann och det finns ingen naturlig ersättare även fast Omari Benjamin kommer att ges en del chanser. Khayon Edwards verkar skadad, men både Joel Ideho, Charlie Sagoe jr och Cozier-Duberry skapar mycket chanser. 

Det blir en vår med spännande matcher och med Europa League runt  hörnet så undrar jag iom vi koimmer att få se någon debut av ungdomarna.

Magnus Falk2023-02-04 03:44:16
Author

Fler artiklar om Arsenal