Veckans Liverpool: Skräll, prestation och lite allmän glädje

Veckans Liverpool: Skräll, prestation och lite allmän glädje

Pressen har avtagits och då har det sportsliga löst sig. Det blev en fin vecka från Liverpool håll där tre toppmatcher slutade med tre segrar. Liverpoolredaktionen ger er veckans…

… skräll!
Liverpools damer har stått för en solid säsong och även visat prov på att kunna slå de allra bästa. I premiären slog man en av förhandsfavoriterna i Arsenal och i onsdags tog man nästa stora skalp när man förstörde Chelsea och Emma Hayes hopp om ett lyckligt slut. Det blev en svängig match där Chelsea ledde med 0–1 i halvtid innan Liverpool tog över i den andra och trots två kvitteringar skulle Gemma Bonner få det sista ordet med sitt avgörande till 4–3 i den 92:a minuten.

… derbyseger!
Vi fortsätter att hylla damerna som stod för en fulländad vecka. Under söndagskvällen följde man upp skalpen mot Chelsea genom att besegra den stora rivalen Manchester United med 1–0. Jenna Clarks 1–0-mål på tilläggstid i den första halvleken stod sig även som segermål. Om knappt två veckor väntar Leicester där en pinne är allt som krävs för att säkra fjärdeplatsen bakom giganterna Manchester City, Chelsea och Arsenal.

… moralhöjande.
De senaste veckorna har varit deppiga där den ena titeln efter den andra mer eller mindre slarvats bort. Trots att det nu mer inte finns något att spela för var det därför extra roligt och moralhöjande att se en bra prestation för herrarna mot Tottenham. Laget såg ut att kunna spela fotboll trots allt och nu får vi bara hoppas att vi kan ge Klopp ett fint avslut och bygga vidare på något när Arne Alligator tar över rodret.

… position.
En spelare som fått sin beskärda del av kritik är Cody Gakpo, det har jag nämnt förut, och stundtals har den varit rätt och riktig. Men återigen bevisar holländaren att han är en bra fotbollsspelare som trivs bäst på vänsterkanten. Mot Spurs blev det 1+1 och en fin insats att bygga vidare på. Med ständiga rykten kring Luis Díaz känns det därför extra skönt att veta att ingen panik behöver uppstå vid försäljning för det finns täckning på hemmaplan.

… svar!
Efter förra veckans ”skandalscener” där Mohamed Salah betedde sig som ett småbarn gentemot Klopp och yttrade sig luddigt i den mixade zonen var det skönt att höra Klopp tona ner det och även se Salah bevisa sig på planen. Även för egyptiern blev det 1+1 mot Spurs och det var ändå en annan energi som uppvisades i hans spel. Så svarar man på kontroverser ändå!
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-05-06 01:12:00
Author

Fler artiklar om Liverpool