Veckans Liverpool: Uppladdningen inför nästa säsong har startat

Veckans Liverpool: Uppladdningen inför nästa säsong har startat

Vi har haft två veckor utan matcher för vårt lag. Det känns väldigt tomt. Vi har fått hacka i oss en tung säsong där glädjeämnena varit få. Men det går ändå att reflektera över veckans …

… Champions Leaguefinal
Champions Leaguefinalen i Istanbul spelades utan vår närvaro och vi kommer att få vänta ett bra tag tills nästa Champions League-deltagande. Det känns tungt. Finalen var ingen strålande tillställning, långsamt tempo och individuella brister. Det gick inte att få bort tankarna på vad vårt lag hade kunnat prestera. Med Jürgen Klopp vid sidlinjen hade det blivit mer energi och snabbare spel, den saken är klar.

... spelarrykten
Transferfönstret för Premier League-klubbar öppnar officiellt först den 14/6, men rykteskarusellen har snurrat på i en frenetisk takt under åtminstone den senaste månaden. Att vi ska handla mittfältare är en sak som är säker. Ska vi tro alla rykten finns det minst femton heta kandidater. Vi behöver också en eller två nya backar och en ny reservmålvakt om Caoimhin Kelleher säljs vilket han önskar.

Vi har vaktavlösning på sportchefsposten, där Julian Ward avgår efter sommaren och Jorg Schmadtke skolas in. Vi får verkligen hoppas att vår rekryterarstab återgår till dom framgångsrika förvärv som Liverpool blivit kända för efter förra sommarens debacle. Det är svårt att använda ett snällare ord när det gäller förra sommarens inköp. Ingen av Calvin Ramsay, Arthur Melo, Fábio Carvalho och Darwin Núñez motsvarade förväntningarna. Dom två första var skadade i princip hela säsongen, Carvalho passade inte alls in i Jürgens lag och Darwin var otajmad, ovän med bollen och levde inte alls upp till sin höga inköpssumma som enligt trovärdiga LFChistory.net var £85m.

… rekrytering
Trots att fönstret ännu inte öppnats presenterades Alexis Mac Allister den 8 juni under stort jubel. Vår nya nummer 10 ses som ett kap och en frälsare. Det är en spelare som Jürgen önskat och som förstärker den lagdel som var vår akilleshäl förra året. Den summan som nämns, £35m som kan stiga till £55m, är väldigt måttlig i dagens läge. Ett rån säger vissa och det öppnar också för fler inköp av kompetenta spelare.

Det är många som öser lovord över Alexis, det är nästan så att det känns för mycket. Men den runtresande anfallaren Darren Bent slänger in en brasklapp och påstår att Alexis inte kan springa: "I think he's very good, but he can't run. What's Liverpool's midfield problem? You've got no legs. Don't get me wrong, he's an unbelievable midfield player, but when I think of Liverpool in the past and what made you so successful, there are people like Wijnaldum that was rattling around like pace, pace, pace in the middle of the park." 

… Anfield Road-bilder
Vi har nu fått se hur den nya läktaren på Anfield Road snabbt tar plats. Det blir ett ännu mäktigare Anfield med mer platser för röda supporters. Vi kommer också att få en ny gräsmatta då den nuvarande blir demolerad under bygget.

Allt ska vara klart till vår första hemmamatch i augusti som sannolikt kommer att ske i omgång 2 då föreningen har bett om att få börja med bortamatch. Då kommer 61 000 storögda åskådare att finnas plats på Anfield när våra röda hjältar, med Alexis Mac Allister i laget, stegar in på den nya gräsmattan. Come On You Reds! 



TV: Hör Mac Allisters första ord i Liverpooltröjan
 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-06-11 20:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool