London Stadium, 2022-08-21 15:00

West Ham - Brighton
0 - 2

West Ham-Brighton 0-2: Fortsatt tafatt och mållöst

West Ham-Brighton 0-2: Fortsatt tafatt och mållöst

Efter vinsten och de tre målen i Europakvalet mot Viborg kunde man inför matchen hoppas att det tröga, tafatta och fantasilösa spelet i inledningen av säsongen var förbi. Så var inte fallet. Efter tre omgångar står nu West Ham på noll poäng, noll gjorda mål och placerar sig under strecket.

Inför matchen var förväntningarna trots två raka förluster och tio raka utan seger mot Brighton höga. Visst var det ingen överkörning av det danska mittenlaget Viborg FF under Europakvalet tidigare i veckan. Men målskyttarna fick göra sina första mål, nyförvärven fick känna på spel från start och man skaffade sig ett väldigt bra läge inför returen. Det var nu det skulle släppa. Men oj, så fel man hade.

Det var en förväntad startelva som Moyes mönstrade. Fabianski tillbaka mellan stolparna. Antonio förpassade Scamacca till bänken och Rice och Cresswell var tillbaka i elvan efter avstängningarna under torsdagens match. Matchen startade och under de första tio minuterna tyckte jag mig ändå se ett lite piggare och mer alert West Ham än mot Forest. Men den känslan skulle ganska fort ändras. Brighton kom mer och mer in i matchen och efter att Zouma i den 19:e matchminuten beslutat sig för att kliva upp i banan och försökt slå en väldigt uppenbar passning så kunde Brighton bryta och istället kontra. Welbeck blir framspelad till en bra position precis på gränsen till straffområdet och den nye mittbacken Thilo Kehrer tog beslutet att glidtackla honom. Det skulle han inte ha gjort. Klumpigt agerat och Brighton tilldöms straffspark som Mac Allister enkelt sätter dit.

Därefter fortgår halvleken egentligen utan att det kommer en reaktion från Hammers. Brightons höga press- och markeringsspel ger inte West Ham något som helst utrymme att slå en enkel passning uppåt i banan. Bolltempot är alldeles för lågt och man vågar inte i princip en enda progressiv passning. Första halvleken når sitt slut utan att vi har lyckats etablera ett enda ordnat, långt anfallsspel på bortalagets planhalva.

I den andra halvleken kommer West Ham ut lite rappare och skapar några halvchanser i inledningen. Det märks att David Moyes har delat ut en rejäl hårtork i halvtid. Spelövertaget går sakta men säkert tillbaka till Brighton och i matchminut 66 kommer utökningen. En otroligt ihålig backlinje där Zouma halvstöter på Gross som skarvar bollen förbi fransmannen och frispelar Trossard. Han placerar enkelt in 2-0.

Där går luften ur West Ham. Efter det skapar man inte mer än några halvfarliga nickar från Soucek. Trots att Scamacca, Cornet och Lanzini kommer in händer det ingenting i anfallsväg. Matchuret tickar på och domaren blåser efter fyra tilläggsminuter av matchen. Brighton tar alla poäng.

Ytterligare en otroligt tafatt insats. Det är väldigt många som har väldigt mycket mer att bevisa. Rice är inte sitt vanliga jag. Bowen är en skugga av sig själv och Soucek har tyvärr nått sitt bäst före-datum. Nästa vecka väntar dels en avgörande playoff-match mot Viborg. Ett Viborg som visade att dem inte har gett upp på förhand. Sen väntar Aston Villa borta. Ett Aston Villa som inte heller har inlett bra. Därefter kommer det tuffa matcher mot Chelsea och Tottenham. Det måste bara släppa mot Villa. Dels för att det blir alldeles för långt fram till konkurrerande lag annars och dels för att inte moralen i truppen ska nå botten och spelare redan nu ska börja tvivla på sig själva, Moyes och West Ham. Vi kan bättre än så här.

Kasper Ljungström2022-08-21 17:40:12
Author

Fler artiklar om West Ham