La Semaine: #12: Marseilles psykolog – PSG:s fystränare

Fem lag inom två poäng i toppen av Ligue 1 efter tolv omgångar.

Camavinga-hypen har fått sig en rejäl törn under senhösten. Supertalangen kommer tillbaka. I helgen fick han dock sämst betyg av alla när Rennes misslyckades med att besegra Strasbourg, 1-1.

***

OM är sämst i historien med 13 raka förluster i CL. Samtidigt har man fyra raka segrar i Ligue 1. Lycka till Marseilles psykolog när lagets nyckelspelare alltid leverar i "fel" matcher. 3-1 mot Nantes kunde ha varit mycket mer och OM hänger med i toppen. Detta med två matcher mindre spelade. Vinner man dem är Marseille serieledare...

I en dryg halvlek var PSG bäst, sedan tog bensinen slut och laget har tydligen ingen reservtank. Ben Arfa och Costil briljerade för Bordeaux som ordnade kryss med mersmak, 2-2, i Paris. Oroväckande fysisk status på regerande mästarna inför avgörandet i CL mot Man United.

***

Lyon hänger med i toppen, utan att göra så mycket väsen av sig som man brukar. Matchens lirare Toko Ekambi stod för ett mål och två assist när Reims kördes över. Detta utan nyckelspelaren Aouar, som petats ur truppen efter konflikt med ledningen. Januariflytt på gång?

Niko Kovac begärde sex månader för att få ut det han vill av sin trupp. Det har gått mycket snabbare. Aguilar och Volland glänste när Monaco gjorde processen kort med Nîmes.

Skuletic hade varit på planen i en minut när han avgjorde mot Lorient. Det här var ingen femstjärnig prestation av Montpellier, men klubben hänger ändå med. Vem hade MHSC som topplag i sitt tips inför säsongen?

Fjärde raka ligaförlusten för OGC Nice. Det är illa när man faller klart, hemma mot Ligue 1:s sämsta lag Dijon. Patrick Vieira hänger löst, men vem ska ledningen ringa för att ta över en av de yngsta trupperna?

Angers är inte bara kontringar och fasta situationer, men nästan. Under söndagen tog man en fin skalp mot annars pigga nykomlingen Lens.

Tredje raka segern och "lilla" Brest ligger överraskande på den övre tabellhalvan. Mot Metz glänste återigen Cardona på topp när han stod för båda målen.

Ett roterande Lille fick se sig utspelade av Saint-Etienne i första halvlek. Efter vilan öste man på. Man nådde bara 1-1 och missade chansen att gå upp i delad serieledning med PSG.

ASSE:s mål föregicks av en av säsongens mest omdebatterade straffar. Khazri springer in i sin LOSC-försvarare bakifrån och får straff? ***

Se alla målen från den tolfte omgången HÄR.

Veckans elva i L'Equipe: Omgång 12:
Strasbourg-Rennes 1-1
Marseille-Nantes 3-1
PSG-Bordeaux 2-2
Lyon-Reims 3-0
Metz-Brest 0-2
Monaco-Nîmes 3-0
Lens-Angers 1-3