Badé första nyförvärvet
Loïc Badé är Rennes första nyförvärv

Badé första nyförvärvet

Lite sent men bättre än inget, Badé klar från Lens. Den unge fransosen med rötter i Elfenbenskusten är äntligen klar för Rennes efter en lång budgivning.


Rennes bekräftade under måndagen värvningen av den 21-åriga försvararen Loïc Badé från Lens i en stor kupp som kostat €20 miljoner inklusive bonusar.

RC Lens hade ursprungligen varit tveksamma till att sälja talangen som var en uppenbarelse 20/21, med ett initialt pris på €30 miljoner, men pressen från den franska fotbollens finansiella vakthund, DNCG, och tvingades därefter ta ett lån på €20 miljoner till att balansera klubbens finanser för Lens, såg SRFC:s tekniska chef Florian Maurice förhandla fram en utmärkt affär som ser att Bretagne-sidan spenderade €16,5 till €17 miljoner på förhand och resten i bonusar.
Badé har tecknat ett 5-årigt kontrakt med sin nya klubb och hade följande att säga om övergången.
”Jag är väldigt glad att skriva med Rennes. Jag är officiellt röd och svart och det är med stor glädje. Jag hade andra alternativ men mitt val gjordes naturligt. Jag hade ambitioner. Det är ett beslut som var mycket genomtänkt. Jag tycker att det är bra. Det var viktigt för mig att bekräfta min potential i Frankrike. Sportprojektet upphetsade mig snabbt. Jag var övertygad om klubbens mål. De pratade med mig. Tränarens spelstil motsvarar mig också. På 18 månader har jag gått från femte divisionen till Ligue 1 och Europa med Rennes, det är inte försumbar. Jag är medveten om det. Jag måste hålla huvudet på mina axlar och arbeta mer. Det har varit min styrka fram till nu. Jag får inte bränna vingarna. Att spela i Europa är ett ytterligare steg i min karriär. För att kunna spela internationella lag spelade det (i mitt beslutsfattande). Det finns fördelar med att anlända just nu under försäsongen. Jag kommer att ha tid att anpassa mig till mitt nya team och skapa kemi för att lyckas i den här nya truppen. Jag ser fram emot att lära känna Rennes fans och krossa allt på Roazhon Park. ”

Övergången är ett väldigt bra steg för Badé i sin utveckligen men också en bra ekonomisk affär från bägge lagen.

Patrik Hagströmpatrik_hagstrom@hotmail.com@iamputtekock2021-07-07 11:37:32
Author

Fler artiklar om Rennes