Bordeaux spelar fotboll igen
Toma Basic - målskytt mot tidigare mardrömsmotståndaren Angers.

Det blev en lättnadens suck efter en stabil och rättvis 2-0-seger i Angers.

Nyp mig i armen. I våras kunde Paulo Sousa skylta med det sämsta poängsnittet en tränare haft i Bordeaux under modern tid – ingen spelare såg ut att förstå hans spelsystem. Jean-Louis Gasset klev in kvart i premiärhelgen och fick inte en enda träningsmatch på sig för att se sitt lag.

Premiären blev ingen värdemätare. Bordeaux spelade med tio man i 75 minuter och höll 0-0 mot Nantes. Angers skulle då bli första testet.

Den som tittade på utvald statistik i halvtid kunde tro att det varit jämnt. Så var det inte, trots liknande bollinnehav och antal försök till avslut. Halvleken var Bordeaux rakt igenom, inte minst för att man satte alla sina fem skottförsök på mål. Angers prickade aldrig Costils bur.

De Préville brände ett friläge, både Hwang och Maja hade sina chanser. Målen kom ändå

En hörna mot bortre stolpen nickades enkelt tillbaka mot den första av Koscielny. Maja hade bara att raka in 0-1 i öppet mål. Tre minuter senare friställde Hwang den unga kroaten Basic mitt i straffområdet. Mittfältaren pricksköt in 0-2. Efter det blev det aldrig spännande.

Angers malde på med sin kraftigare fysik. I andra halvlek fick man även till avslut på mål. Ett tog till och med i stolpen. Ändå var segern aldrig i fara.

Firma Koscielny-Baysse i mittförsvaret höll nollan igen framför Costil. Otávio slet som två framför dem. Det räcker långt.

Att sedan Gasset ställt upp en busenkel 4-2-3-1-formation där alla spelare känner sig bekväma hjälpte främst vår offensiv att slappna av och hitta rätt.

Det finns ingen anledning att slå sig på bröstet. Fyra poäng på två omgångar är ändå godkänt. Tittar vi tillbaka på det som varit är det skönt att konstatera att Bordeaux spelar fotboll igen. En helt vanlig sådan, men med spelarmaterialet truppen har bör det räcka en bit på vägen.

Nu väntar två veckors landslagsuppehåll där Gasset och hans team i lugn och ro kan gå igenom spelarmaterialet, sätta sin taktik och kanske kan även nye sportchefen Alain Roche gör ett fynd eller två på transfermarknaden?