Stade Vélodrome, 2022-05-21 21:00

Marseille - Strasbourg

Inför Marseille - Strasbourg: Slaget om andraplatsen
Kamara till landslaget.

Inför Marseille - Strasbourg: Slaget om andraplatsen

Sista omgången i Ligue 1 är bara timmar bort. Marseille slås om 2a platsen med framförallt Monaco. En 2a plats som ger direkt Champions League spel istället för ty behöva kvala.

Champions League är en turnering varje fotbollsspelare drömmer om. Men det är långt ifrån alla som får chansen att spela i den. De är även oftast mycket lättare att rekrytera nya spelare till klubben om man kan locka med CL spel. Därför kan den platsen vara nog så viktig som att ibland vinna ligan. Sen ger det rätt mycket pengar också att vara med och spela i CL. 

I Frankrike har plats 1-2 direkt plats i CL gruppspelet. Plats 3 får kvala in. Förvisso ska de inte vara något problem för dom flesta klubbar men man vill alltid vara säker på att man kommer att spela i Champions nästa säsong. 
Inför sista omgången är fajten om just direkt platsen helt öppen. Lite fördel Monaco som har bättre målskillnad än Marseille

Hur ser Marseille chanser ut för att knipa 2a platsen? 
Payet är fortfarande skadad och det är största avbräcket. Efter han blev skadad mot Feyenoord så har Marseilles spel blivit anmärkningsvärt sämre. 
Saliba som varit en av ligans bästa spelare. Han blev även utsedd till Ligue 1 bästa unga spelare. Han är avstängd. 

I Strasbourg missar Dimitri Lienard, avstängd. Dom har tre andra spelare på skadelistan men dom kan mycket välkoma till spel också. 

Vad är förutsättningarna? 
Marseille måste vinna eller om Monaco förlorar med 5 eller flera mål. De också om Marseille förlorar med 1 mål. 
Strasbourg är inte alls ute ur matchen. Dom spelar för att komma 4a. Just nu 2 poäng bakom Stade Rennais. Som spelar för både 2a platsen och behålla 4e platsen. 
Den 38 och sista omgången är en riktig rysare. Om europaplatserna i franska Ligue 1. 

Avspark: Lördag 21/5 kl 21.00 på Stade Velodrome i Marseille. 
TV: Expressen Play. 

Allez L’OM

Anton Melin@antonVONNmelin2022-05-21 12:31:00
Author

Fler artiklar om Marseille