Stade de la Beaujoire, 2024-04-07 20:45

Nantes - Lyon

Inför: Nantes - OL
Ett gammalt foto, men samme domare som ikväll. Låt oss hoppas att dom röda stannar i fickan!

Inför: Nantes - OL

Nu ska vi spela omgång 28, sedan återstår sex matcher av denna säsongen. Denna söndagen reser Lyon-spelarna till Nantes och Stade de la Beaujoire för att spela match inför tomma läktare. Det är återigen säsongens viktigaste match. Vi har 8 matcher framför oss, 7 i ligan och CdF-finalen. Målet är att ta oss till minst tabellplats 7, samt vinna finalen!

Anledningen till de tomma läktarna är att när Nantes tog emot Strasbourg sista helgen innan landslagsuppehållet så firade Nantes ultras sitt 25-årsjubileum. Detta genom att smälla av 281 rökbomber. Det gillades inte av LFP:s disciplinkommitté. Som dömde till en stängd match mot OL samt den ena läktaren under ytterligare två matcher. 
Nantes som enl. uppgift kommer att förlora 1,4 miljoner på denna matchen överklagade beslutet men fick inget gehör.

- Fotboll är ett samspel mellan lagen, spelarna i spelet och allmänheten. 
Orden är Pierre Sages, han är mycket besviken över att behöva spela denna matchen inför tomma läktare. 

Antoine Kombouaré är inte bara besviken, han är ilsk! 
- Jag är arg för, även om jag förstår sanktionerna, upplevde jag Covid med matcher bakom stängda dörrar, det var att dö för. Vi måste tänka på sanktioner utan att förstöra showen. En fotbollsmatch, det är ett spektakel. Jag säger det, för mig är pyrotekniken en del av spektaklet! I den här matchen mot Strasbourg (1-3) var det 32 ??000 personer, supportrarna gjorde fel, hur många var dom, 300! Så varför sanktionera hela Beaujoire? Du förhandlar om TV-rättigheter och du ska ha en match, på söndag klockan 20:45, bakom stängda dörrar. Det är absurt. En stor bullshit, förbannar Kombouaré.

LFP's oförmåga att förhandla fram ett avtal om TV-rättigheterna är f.ö, om jag förstår det rätt, anledningen till att de franska matcherna inte sänds i Sverige! Så länge det inte finns några avtal där, så kan ingen i Sverige köpa heller. 

Lyon
På tabellens 10:e plats med 35 poäng. Kommer inte att lämna 10:e-platsen denna veckan heller, men med tre lag (Reims, Rennes, Marseille som f.ö förlorade mot Lille på fredagskvällen) med 39 poäng, på de tre platserna närmast över så kan vi kanske närma oss? 
Om vi nu tar chansen? 
Vi kan alltså lägga oss 1 poäng bakom OM (Reims och Rennes vet vi i morgon) om vi vinner över Nantes!
Lyon har nu 5 bortasegrar på raken i liga o cup.
Detta är det 116:e mötet mellan lagen och Nantes har vunnit några fler än OL, men under de senare åren så har det gått bättre för OL. 

Orel Mangala har en muskelskada i låret, han var skadad när han lämnade för landslagsuppehållet, vilade första landskampen, spelade mycket i den andra. Satt på bänken mot Reims och spelade drygt halva mot Valenciennes, sen hade han ont igen. Så han reser inte! 
Rayan Cherki och Malick Fofana var osäkra på fredagen, testades på lördagen och ännu har ingen kallad trupp kommunicerats. Så i skrivande stund vet vi inte om dom är tillgängliga?

Men en möjlig startelva finns:
Lopes - Tagliafico, DCC, O'Brien, AMN - Tolisso, Caqueret, Matic - Benrahma, Lacazette, Nuamah 

Nantes
Sparkade i mitten av mars, tränaren Jocelyn Gourvennec. Han tränade Nantes i knappt 4 månader/13 matcher. Det resulterade i 9 förluster och 3 vinster. Nantes ligger därmed på tabellens 14:e plats med 28 poäng. 
Nantes har förlorat sina 6 senaste hemmamatcher och den tomma arenan menar man är till större nackdel för Nantes, än för OL.
Nantes tog sen, återigen, kontakt med Antoine Kombouaré som man sparkade i maj 2023 efter drygt 2 säsonger. Så nu gjorde då Kombouaré comeback förra helgen, mot tabell-femman Nice, en bortamatch som Nantes vann med 1-2. 
Tack vare Kombouaré-effekten? Det är en duktig tränare som även tränat PSG.
Hur som helst så lyfte vinsten mot Nice upp laget från nerflyttnings-zonen. Han kommer att göra sin 500:de match som tränare i L1 denna söndagen, mot OL. 
Hur vet man att Kombouaré är på plats? 
Jo, det är ett jäkla visslande, så Kanariefåglarna är ju helt rätt lag för honom. 

Nantes har matcher mot Rennes, Brest, Lille och Monaco framför sig. 
Så både OL och Nantes är lika motiverade att vinna. 

Nantes kommer till match utan anfallaren Ganago (6) och backen Meupiyou (1), anfallaren Moses Simon (22 matcher/3 mål), fram till slutet av säsongen, samt målvakten Descamps (6).
Inte heller Tino Kadewere, som är utlånad från Lyon, m köpoption, till Nantes, kommer att spela då det finns en klausul om detta i hans kontrakt. Han har spelat 10 matcher med Nantes nu och gjort 1 mål. 
Meste målgöraren i Nantes heter Mostafa Mohamed, han har spelat 23 matcher och gjort 8 mål denna säsongen.

Nantes kallade trupp HÄR

Möjlig startelva:
Lafont - Cozza, Cömert, Castelletto, Amian - Chirivella(c), Augusto, Sissoko - Mohamed, Mollet, Abline

Domaren i denna matchen heter Jérôme Brisard. Han har dömt OL i två matcher denna säsongen, bägge förluster (Strasbourg, Lens).

Avspark söndag kl.20.45
Vi fortsätter att streama.

Allez Les Gones, AHOU!

Birgitta Malmborg2024-04-07 10:08:00
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille