Stade Vélodrome, 2021-02-17 21:00

Marseille - Nice
3 - 2

Marseille vinnare för första gången på 50 dagar

Innan kvällens match hade Marseille inte vunnit i ligan sedan den sjätte januari. Men sviten på sju segerlösa matcher bröts i och med kvällens resultat. Marseille inledde matchen formidabelt, Nice skulle krypa närmare men Marseille höll undan. Resultatet skrevs till 3-2 och mycket av denna seger ska utan några tvivel tillskrivas Saif Khaoui, Amadou Dieng och Luis Henrique som vanligtvis brukar bli förpassade till bänken.

Första halvlek:
Marseille tryckte gasen i botten från start och visade sig vara beslutsamma. Med en trygghet i backlinjen där Alvaro Gonzaléz och Caleta-Car var tillbaka i mittförsvaret och en ny anfalls uppsättning fanns det både en trygghet defensivt och en offensiv kraft. När väl matchen började var det tydligt att det var Marseille som både ville och skulle ta initiativet.

I den 14:e minuten tog Marseille ledningen efter en rörig situation där Alvaro Gonzáléz rakade in 1-0 från nära håll. Målet var mittbackens andra mål för säsongen. Men det skulle inte sluta där, snarare tvärtom. Marseilles press och dominans på plan tilltog och högoktaniga målchanser avlöste varandra gång på gång. Förutom målchanserna så var Marseilles press- och passningsspel exemplariskt.

Matchens andra mål gjordes av planens bästa spelare Saif Khaoui när i den 42:a minuten blev serverad av Luis Henrique (19) som gjorde sin första start i ligasammanhang sedan han anslöt till OM i september 2020. Luis Henrique kan inte vara annat än mycket nöjd med sina 68 minuter i sin debut från start i Marseille tröjan. Brassen var ett ständigt hot offensivt.

Andra halvlek:
I den andra halvleken skulle Nice göra en tidig reducering genom Amine Gouiri. Då skulle Marseille ställas inför ett vägskäl: Falla ihop totalt och förlänga den segerlösa sviten, eller agera och rida ut stormen för att kunna stå som segrare efter 90 minuter. Svaret blev agera, och som Marseille gjorde det. Presspelet från den första halvleken visade sig inte vara en engångsföreteelse utan det återupptogs kort efter Nice tidiga reducering.

Saif Khaoui blev gjorde sitt andra mål i matchen när han med elegans, kraft och precision placerade in 3-1 i den 53:e minuten. Därefter tog sig Nice in i matchens andra halvlek och med tre minuter kvar kom även reduceringen till 3-2 från inhopparen Malik Sellouki. Dessutom hade Nice en stor möjlighet att även kvittera när man i matchens absolut sista minut fick en frispark som via stoplen stutsade på Mandanda i målet. Men Marseille höll undan och lyckades vinna för första gången sedan den sjätte januari.