Bordeaux - Saint-Etienne
1 - 2

Platt fall mot Saint-Etienne

Bordeaux föll efter en chansrik första och en trist andra halvlek.

Utan publik i vad som normalt är en läktarfest var det lätt att höra att de första 45 minuterna inte var de två tränarnas önskematch. Vi andra såg en svängig, tempostark, lite slarvig och chansrik första halvlek.

Just när Bordeaux såg ut att ta kommandot skruvade Nordin vackert in 0-1 framför ett passivt försvar. Bouanga kom fri och skulle sätta nästa mål för Saint-Etienne. Han fastnade på en stark Costil. Kontringen därefter startades av Baysses krossboll som nådde

Hwang bakom en överspelad Debuchy. Koreanen satte 1-1 vid första stolpen.

Bouanga fick ännu ett friläge för gästerna. Sabaly, för kvällen vänsterback, skruvade ett vackert avslut i stolpen. Rättvis delad pott i halvtid.

***

Det var lite mindre av allt det som gjorde första halvlek sevärd när andra halvlek drog igång, men det var Saint-Etienne som inledde bäst. Det irriterade tränare Gasset så pass att han drog till med ett kvadrupelbyte efter en timme spelad.

Det blev lite bättre fart direkt och inbytte Briand kunde ha fått en straff men blev istället felaktigt avvinkad för offside.

Och så precis som i första halvlek, när Bordeaux fick lite grepp om matchen, drog ASSE till med ännu ett skott utanför straffområdet. Neyou prickskjöt in 1-2.

Bordeaux tog risker, Bordeaux öppnade upp för kontringar, men skapade inte mycket i matchavslutning. Oudins försök från nära håll på övertid var väl egentligen allt.

***

Les Girondins hade släppt in mål i en enda hemmamatch. Saint-Etienne hade elva raka utan seger. Senast man vann var vi mitt i september. Det här var inte en match som FCGB ska förlora om man tänker sluta på övre halvan av tabellen.

Ett skott från distans framför ett passivt försvar, det händer. Två… får oss att sakna Koscielny ännu mer. Bordeaux släppte till 19 skott, varav nio gick på mål. Om sedan ingenting fungerar i offensiven efter 45 minuter, då står man där med noll poäng mot ett krisande ASSE.

Efter fina insatser mot Rennes, PSG och Brest kom nu två raka förluster. Det här blir en lång säsong.

Bordeaux – Saint-Etienne 1-2 (1-1)
0-1 Nordin (15)
1-1 Hwang (24)
1-2 Neyou (75)

Bordeaux: Costil -  Kwateng (Poundjé, 62), Baysse, Pablo, Sabaly – Adli, Otávio (Oudin, 81), Basic (Zerkane, 62) – Ben Arfa – Hwang (De Préville, 62), Maja (Briand, 62).