Så går det när man säljer sin bästa spelare Porto-Sporting (3-0)
Ingen snäll kille

Så går det när man säljer sin bästa spelare Porto-Sporting (3-0)

Utan João Pahlinha och Matheus Nunes hade Sporting det tufft mot regerande mästarna.

Alla visste om att Matheus Nunes skulle försvinna inom kort. Det är helt ok att sälja sina bästa spelare, sånt är livet för en klubb som Sporting Clube de Portugal. Det som inte är ok är att sälja Matheus Nunes innan en av säsongens viktigaste matcher. Kunde man inte väntat? Mittfältet har varit Sportings trumfkort de senaste åren, i söndags rullade spelarbussen in i Porto med varken João Pahlinha-den defensive bjässen som gått til Fulham och utan lagets stjärnspelare Matheus Nunes. Hur gick det då? Inget vidare tyvärr. Sporting började matchen inspirerat med gasen i botten, men ganska snart visade sig sprickorna i fasaden. Vet inte vad som hänt med Gonçalo Inácio,mot Porto var han horribel i passningsspelet, gav bort bollar helt oattackerad. Hade det varit en tennins match hade Gonçalo Inácio stått för ett rekord i "unforced errors", med god konkurrens från högerbacken Pedro Porro. Något måste hända, vi har släppt in 6 mål på de 3 första matcherna.

Porto var givetvis bra, med sitt fantastiska presspel och en Diogo Costa i mål som var fenomenal. Sorgligt att se hur långt ifrån vi är.

Jag är en stor beundrare av tränare Ruben Amorim, han är Sportings allra viktigaste tillgång. Att höra honom säga att "jag är bara en anställd i klubben" och att han blivit lovad att Matheus Nunes skulle stanna denna säsong bådar inte väl. Hur stor är sprickan mellan Amorim och Frederico Varandas? Efter kaos-åren med Bruno de Carvalho hoppades jag på lite stabilitet i klubben.

Jonas Khan2022-08-22 08:34:48
Author

Fler artiklar om Sporting