Sillysvepet: Calhanoglu till värsta rivalen – Spurs nobbar miljardbud

Sillysvepet: Calhanoglu till värsta rivalen – Spurs nobbar miljardbud

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Officiellt: Okumu klar för Gent
Elfsborg är överens med belgiska KAA Gent om en övergång för Joseph Okumu. Klubben uppges enligt Sportbladet få 35 miljoner kronor för den 24-årige mittbacken. 

(Elfsborgsredaktionen på SvenskaFans)

Manchester Citys bud på Harry Kane
City uppges ha lagt ett bud på 100 miljoner pund plus en spelare. Chelsea och United visar intresse, men media i England tror att Tottenham kommer att ”tvinga” anfallaren att stanna i klubben.
(Telegraph och Guardian)

Björnström flyttar till Ryssland
Sirius vänsterback Axel Björnström är nära en flytt till ryska Arsenal Tula. Endast läkarundersökning återstår innan affären kan presenteras.
(Sportexpressen)

... och ersätts av Bajens Widgren?
Hammarbys Dennis Widgren uppges kunna bli Axel Björnströms ersättare i Sirius. Enligt uppgifter ska klubbarna vara överens om övergång för 27-åringen.
(FotbollDirekt)

Calhanoglu snart klar för Inter
Milan-spelaren Hakan Calhanoglu, som åkte ur EM med Turkiet igår, är nära en övergång till rivalen Inter.  När mittfältaren är tillbaka i Milano på tisdagen väntar läkarundersökning och underskrift på ett treårsavtal. – Jag är överens med Inter, säger Calhanoglu själv till TRT Spor.
(Gianluca Di Marzio)

... och Milan ersätter Calhanoglu med Zaccagni?
Hellas Veronas mittfältare Mattia Zaccagni kan ersätta Calhanoglu i Milan. 26-åringen gjorde fem mål och fem assist på 36 matcher förra säsongen.
(Calciomercato)

"Arsenal leder jakten på Kessie"
Milan-mittfältaren påstås vara öppen för en flytt och enligt uppgifter i Italien är det Arsenal som ligger närmast till hands.
(Gazzetta dello Sport

”Ahmedhodzic erbjuden till Lazio”
Lazio och nye tränaren Maurizio Sarri är på jakt efter en mittback och nu uppges Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic vara på tapeten. Svensken har tidigare ryktats vara på väg till Atalanta.
(The Laziali)

Ramos allt närmare PSG
Paris har lagt det bästa förslaget för att locka till sig Sergio Ramos, trots försök från flera PL-klubbar. Det skriver AS-journalisten…
(AS/Andres Onrubia Ramos)

... men Mourinho utmanar om mittbacken
Roma ger sig in i jakten och Mourinho hoppas på ett återförenande med Sergio Ramos som han tränta tidigare i Real Madrid. Men klarar Roma Ramos lönekrav?
(CalcioMercato)

Arsenal för Guido Rodriguez?
Real Betis argentinske mittfältare kan vara på väg till London, tror Marca. Frågan är om Arsenal är villiga att betala utköpslklausulen på 80 miljoner euro?
(Marca)

Donnarumma gör sin läkarundersökning
Övergången till PSG bör därmed bli officiell inom kort.
Barcelona i kontakt om Gosens
Atalantas och Tysklands ytterback/wing-back Robin Gosens har tagit för sig under EM. Nu ser den katalanska klubben honom som en lösning för nästa säsong. Konkurrens finns från både England och flera italienska klubbar.
(Sport 1)

... och hör sig för om Insigne
Napoli-spelaren har fortfarande inte förlängt kontraktet som går ut 2022. Nu uppges Barcelona visa intresse för att locka över EM-stjärnan till La Liga.
(SportItalia

Leicester överens med Salzburg
PL-klubbens bud på Patson Daka har accepterats. Läkarundersökning väntar. Sedan skrivs kontrakt till 2026.
Pogba öppnar för Real Madrid
Pogbas EM-turnering har satt honom ännu mer i rampljuset. Han uppges vara ”förtjust” över möjligheten att spela i Real Madrid.
(AS/Sports Witness)

... och kan ingå i en bytesaffär med Varane
Real Madrid vill ha Pogba och Manchester United vill värva Varane. Kanske kan klubbarna göra en affär som ger de bägge världsstjärnorna nya klubbadresser?
(AS)

… men United väntas erbjuda monsterlön
Man United kommer inom kort att erbjuda Paul Pogba 400 000 pund i veckan och ett femårskontrakt. Det skulle göra honom till Premier Leagues bäst betalde spelare.
(The Sun

Parker lämnar Fulham
Scott Parker och Fulham går skilda vägar. Tränaren, som har två år kvar på sitt kontrakt med klubben, ryktas ta över Bournemouth.
(Sky Sports)

Pau Torres lösningen för United?
Manchester-klubben funderar på att värva Spaniens och Villarreals mittback Pau Torres för att stabilisera försvaret till nästa säsong.
(MEN)

Benfica i kontakt med Arsenal om Guendouzi
Arsenals franska mittfältare Matteo Guendouzi har varit utlånad till Hertha Berlin. Nu uppges portugisiska Benfica vara i kontakt med London-klubben i ett försök att köpa 22-åringen.
(A Bola)

*** *** ***

Söndagens sillysvep

SvenskaFans.com2021-06-21 17:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans