2020-10-17 21:00

Marseille - Bordeaux

Stade Vélodrome nästa för Bordeaux

Stade Vélodrome nästa för Bordeaux

Ben Arfa med på resan när truppen flyger till Marseille för lördagsmatch.

Vi lämnade Bordeaux efter en lika skön som enkel 3-0-seger mot jumbon Dijon. Nu, efter landslagsuppehållet, blir det tuffare direkt.

Marseille har inte vunnit i Bordeaux på 43 år. Riktigt så illa är det inte för les Girondins på Stade Vélodrome, men statistiken är ändå tydlig: det är inte ofta vi åker hem med tre poäng.

***

Bordeaux gjorde sin enda värvning ett par dagar efter transferfönstret stängde. Hatem Ben Arfa plockades in på fri transfer. Kan någon få igång hans karriär igen är det Bordeaux-tränaren Gasset. Ska vi säga risken/chansen till flopp/succé är 50/50? Något att snacka om har vi fått i alla fall.

Ben Arfa visade sig vara i otippat bra fysisk form när han anslöt och på torsdagens presskonferens meddelades att han i alla fall kommer att vara med på resan. Värre är det med formstarke Kalu som skadade sig i låret med Nigeria och väntas bli borta åtminstone en månad.

Osäkerhet råder även kring Koscielny som fick en smäll på träning. Status är i skrivande stund osäker, men att mittbacken åkte iväg och röntgade foten ser vi inte som något gott tecken. Koscielny är förstås den största anledningen till att FCGB släppt in minst mål av alla lag i säsongsöppningen. Utan den förra Arsenal-spelaren är Bordeaux ett sämre lag.

***

Vi får se om Villas -Boas fått ordning på sitt OM nu. Efter segern mot PSG har Marseille radat upp fyra matcher utan seger.

Marseilles problem är de motsatta jämfört med Bordeaux. Offensiven fungerar, backlinjen har problem.
Vi måste försvara bättre. Laget släpper till alldeles för många lägen.”, menar den portugisiske tränaren inför lördagens match.

Han har därför tränat med trebackslinje istället för sin vanliga 4-3-3-formation. Enligt Marseille-pressen liknade systemet det som Sousa använde hos oss förra säsongen: 3-4-3. Lycka till!

Vi får se om han vågar sjösätta förändringen redan mot Bordeaux. L’Equipe tror inte att det blir så. Säkert är att hemmalaget får klara sig utan avstängde playmakern Payet. Startdebut för Bayern-värvningen Cuisance, kanske?
 
***

Trolig startelva Bordeaux: Costil - Sabaly, Koscielny, Pablo, Benito - Basic, Otávio, Adli - Oudin, Hwang, De Préville.

Möjlig startelva Marseille: Mandanda – Sakai, Calet-Car, Alvaro, Amavi – Rongier, Kamara, Sanson – Thauvin, Benedetto, Cuisance.

Avspark 21:00 lördagen den 17 oktober på Stade Vélodrom i Marseille.
TV: V Sport Fotboll / Viaplay

John Cederblad2020-10-16 15:00:00

Fler artiklar om Bordeaux