Träningsmatch inför OS i Paris 2024: Frankrike - Paraguay *uppdaterat

Träningsmatch inför OS i Paris 2024: Frankrike - Paraguay *uppdaterat

På torsdagskvällen, dagen innan kvartsfinalen mellan Portugal och Frankrike, så spelar Les Bleuets en träningsmatch mot Paraguay. Det är den första av tre innan OS kör igång. Det kommer att finnas möjlighet att kunna se matchen, kvalitét okänd dock, jag lägger en länk i kommentarsfältet ikväll.

Thierry Henry och hans gäng har fortsatta problem med att få ihop ett lag, och jag har problem med att hitta info. Men jag har sett så mycket som att Henry skulle lämna sin definitiva lista innan midnatt på onsdagskvällen (igår). Med 18 spelare + 4 reserver. Inget har ännu kommunicerats vad jag har kunnat se.
Så jag får uppdatera under dagen när den kommer. 
Edit: Jag hann precis posta så kom den!

De 18 spelarna
Målvakterna (2): Guillaume Restes (Toulouse), Obed Nkambadio (Paris FC).
Försvararna (6): Loïc Badé (Sevilla FC), Bradley Locko (Brest), Soungoutou Magassa (Monaco), Castello Lukeba (Leipzig), Kiliann Sildillia (Fribourg), Adrien Truffert (Rennes).
Mittfältarna (5): Maghnes Akliouche (Monaco), Joris Chotard (Montpellier), Désiré Doué (Rennes), Manu Koné (Mönchengladbach), Enzo Millot (Stuttgart).
Anfallarna (5): Rayan Cherki (OL), Arnaud Kalimuendo (Rennes), Alexandre Lacazette (OL), Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace), Michael Olise (Crystal Palace).

Reserverna: Théo De Percin (mv, Auxerre), Chrislain Matsima (försvar, Monaco), Lesley Ugochukwu (mf, Chelsea) Andy Diouf (mf, Lens).
 
Jag vet att mittfältaren Khepren Thuram nu utgått. Han lämnar Nice och går till Juventus och Juve tillåter honom inte att spela. 
Det finns även oro för att Michael Olise ska tvingas lämna gruppen, han står i begrepp att lämna Crystal Palace och gå till Bayern München. BM har redan nekat Mathys Tel att deltaga. 
Det finns även rykten om Rayan Cherki till Dortmund men ännu inget klart. Men Dortmund nämns i denna videosekvensen så det är nog inte långt borta. Isf får vi hoppas att han ändå får spela.
 


Laget har tränat i två intensiva veckor på Clairefontaine nu. 
- Vi kommer att vilja ge speltid åt många, och prova på spelarföreningar. Vi vill undvika skador. Vi har verkligen inte snålat med förberedelserna, pojkarna har inte varit sysslolösa och de kan ha tunga ben. Självklart vill vi vinna, men det viktigaste – återigen – är att testa oss själva, säger Henry.

Thierry Henry har valt Lyons Alexandre Lacazette till att bära kaptensbindeln!! 
-Ett helt enkelt logiskt beslut. Alexandre är en ledare av män, han vet hur man lyfter upp sina lagkamrater utöver allt han kan ta med sig till planen! 
 
- Efter att ha diskuterat med tränaren erbjöd han mig den här rollen som kapten. Jag accepterade med nöje. Det var ingen tvekan, det kommer bara att hända en gång i mitt liv, och han hade viktiga ord för mig. Castello (Lukeba) hade armbindeln med Espoirs? Jag tror att den passar mig bättre (skratt). 
Tycker jag också....
 
- Jag har redan spelat med JP (Mateta) och Rayan (Cherki) i Lyon, jag spelade mot Arnaud (Kalimuendo) och många andra i Ligue 1. Vi kan också prata om Michael (Olise), Désiré (Doué ) och många andra som är mycket högkvalitativa spelare, och det är självklart väldigt lätt att spela med sådana människor. Det finns fortfarande några justeringar att göra för att förbättra vår komplementaritet men vi är på rätt väg, säger Lacazette.
********

Nästa träningsmatch på torsdagen den 11 juli 2024: Frankrike - Dominikanska republiken, i Toulon 21:15!
Allez Les Bleuets!

Birgitta Malmborg2024-07-04 12:43:27
Author

Fler artiklar om Frankrike

UEFA Nations League: Israel - Frankrike