”Behöver få in någon som kan göra målen” – fokus på Degerfors övergångsfönster

”Behöver få in någon som kan göra målen” – fokus på Degerfors övergångsfönster

Linus Härenstam besvarar frågor om vad som just nu är på gång i Degerfors och vad som kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster.

Degerfors har så här långt haft en tuff säsong och slåss för sin fortsatta existens i den svenska fotbollens finrum. För att lyckas säkra nytt kontrakt kommer man troligtvis behöva förstärka truppen och det återstår att se vad klubbledningen lyckas åstadkomma.

Undertecknad har snackat med Linus Härenstam på Degerfors-redaktionen om vad som just nu är på gång i klubben och vad han helst ser hända under sommarfönstret.

Vad har så här långt hunnit hända på övergångsfronten för Degerfors del?
- Degerfors har redan gjort klart med en spelare in (Elyas Bouzaiene) och en spelare ut (Abdo Saidi). Dessutom har vi en lirare (Jakob Andersson) som valt att avsluta karriären. Så det har varit full fart fast fönstret ännu inte öppnats.

Anser du att ni är i behov av att agera under sommarfönstret?
- Utifrån vår tabellposition finns det bara ett mål. Att stärka upp truppen med minst en offensiv och minst en defensiv pjäs med lite klass. Vi behöver få in mer spets i truppen både defensivt och offensivt och nu när vi tappar lagets bästa målskytt (Saidi) så blir det än mer tydligt att vi behöver få in någon ny som kan göra målen. 

Vilka spelare i truppen är aktuella för att lämna?
- Abdo Saidi har redan lämnat men utöver det ryktas även mittbacken Sean Sabetkar och vår unge mittfältstalang Adam Carlén ut. Men även om det finns rykten tror jag att det blir sparsamt med rörlighet ut ur truppen i sommarfönstret. Kanske lämnar någon av de spelare som fått mindre med speltid när eller om nya lirare anländer på deras positioner.

Florerar det några rykten om spelare som är på väg in?
- Degerfors har redan värvar ytterbacken Elyas Bouzaiene från Lunds BK och det finns några namn som ryktas in. Det är Gustav Lagerbielke (försvarare) från Elfsborg och som så här långt finns namngiven och det handlar om ett lån.

Finns det någon specifik spelare du gärna ser ansluta?
- Har ingen namngiven spelare men det är tydligt att DIF är i behov av både en bra anfallare som vet var målet finns och en eller ett par centrala försvarare som kan stärka upp defensiven. 

Sett till hela Allsvenskan, vilken sommarvärvning anser du hittills är den bästa?
- Det finns vissa lirare som kommer tillbaka till serien och spelare som John Guidetti, Simon Gustafsson och Sebastian Holmén tillför direkt kvalitet i sina respektive lag. Så vi säger inte en utan ni får en trio med lirare som på olika sätt kommer bli viktiga i sina lag när de kämpar om placeringarna högst upp i tabellen.

*  *  *

LÄS ÄVEN:

» Philip Semmler om IFK Göteborgs sommarfönster
» Adam Lannebo om Djurgårdens sommarfönster
» Håkan Ericsson om Varbergs sommarfönster
» Maximilian Damm om Elfsborgs sommarfönster
» Melvin Malmberg om Häckens sommarfönster
» Henrik Zackrisson om Malmös sommarfönster
» Viktor Rundlöf om AIK:s sommarfönster

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-07-15 17:15:00
Author

Fler artiklar om Svensk Fotboll