Lagbanner
Tunavallen, 2023-09-16 13:00

AFC Eskilstuna - Örgryte

Inför AFC Eskilstuna - Örgrytes IS: No weeks of hell!
AFC's nya "huvudtränare" Tony Andersson!

Inför AFC Eskilstuna - Örgrytes IS: No weeks of hell!

Efter en veckas uppehåll är AFC tillbaka in action! Man tar emot Örgrytes Idrottssällskap på Tunavallen!

Sist vi hördes var inför AFC's match mot Trelleborg, en match som AFC tyvärr förlorade med 2-0. En ganska avslagen historia där Trelleborg tog vara på sina lägen. AFC kom inte riktigt upp i nivå tyvärr, passningar, sista touchen och avsluten satt inte helt enkelt. Två ganska snöpliga mål som AFC släpper in där mattan spelar stor roll. AFC hade absolut några halvchanser, men 6-poängsmatchen vann inte AFC, den här gången. 

Dock har man en chans att göra just det, vinna en 6-poängsmatch redan på lördag, och till matchen finns det massor av saker att prata om. Vi börjar med matchens partner, Your Ability AB! En rehabiliteringsklinik i Eskilstuna som arbetar med många av stadens fotbollsspelare. Dom bjuder de första 150 barnen på en T-Shirt och de första 500 barnen på en fika, mycket bra initiativ! AFC bjuder också in samtliga idrottsföreningar i närområdet helt gratis, också ett mycket bra initiativ! Hoppas på en bra publiksiffra på Tunavallen! 

Just nu ligger Örgryte på plats nummer 15 i Superettan, alltså näst-sist medan AFC ligger på 11 plats. Två nedflyttningshotade lag, ett mer än det andre. AFC har dock ett väldigt imponerande poängsnitt på Tunavallen sedan uppehållet, med ett snitt på 2,85 poäng per match. Örgryte är faktiskt ett bättre bortalag än dom är hemmalag, men har trots det förlorat 4 av deras senaste 5 bortamatcher. 

Diskussionen kring AFC's tränarsituation har också äntligen fått sitt slut. Det har länge talats om att Nolberto Solano ej haft korrekt licens för att träna AFC. Klubben har överklagat flera gånger utan lycka, och har nu tagit in en "huvudtränare" för att ersätta Solano på den posten. Tony Andersson har skrivit ett 18-månaders kontrakt som huvudtränare för föreningen och skapar tillsammans med Åstedt och Solano en tränartrojka. Andersson besitter den UEFA-pro licens man måste ha för att kunna träna ett elitlag i Sverige, det som Solano ej har. Kontraktet är skrivet från den 7:e September, men Andersson kommer inte finnas på tränarbänken mot Örgryte då tidigare engagemang hindrar honom från det. Han har skrivit ett kontrakt som gäller i 18 månader med AFC. Profilen är känd som skaparen av träningsprogrammet "16 weeks of hell", men har också en historia som fotbollstränare i bland annat Sandviken, Syrianska, Motala AIF och randiga Eskilstuna City. 
Andersson hade också en kort sejour som AFC's futsal-tränare, men hoppade ganska tidigt av det uppdraget. VD Mikael Larsson beskriver Andersson som "En fantastisk person som alltid får ut det bästa ur människor". 

I truppen finns bland annat nyförvärven Yagan Sasman och Adam Larsson, som båda kan göra sin debut för klubben, i Larssons fall sin andra debut. Utöver dom gör Mendi en comeback i truppen medan Mitku och Cabdi Mohammed utgår. Det stora avbräcket från truppen är dock Marcelo Palomino som är avstängd. 

Matchen går av stapeln kl 13:00!

Forza AFC!

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2023-09-15 22:14:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna