Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2023-09-03 15:00

Trelleborg - AFC Eskilstuna

Inför Trelleborg - AFC Eskilstuna: Deadline-day
Adam Larsson sist han var en AFC-spelare, då också mot TFF, nu är han tillbaka i AFC!

Inför Trelleborg - AFC Eskilstuna: Deadline-day

AFC har rustat under sommarfönstrets sista dagar. Nu väntar Trelleborg i nästa fight i kampen om nytt Superettan-kontrakt.

Ska inleda med att adressera varför det har saknats någon artikel eller två. Jag har varit sjuk ett tag och inte haft så mycket tid, men nu är vi tillbaka, och o så trevligt det är!

När vi hördes sist skulle AFC precis möta GAIS på bortaplan i Göteborg. I den matchen fick Nolberto Solano smaka på sitt första nederlag som tränare för AFC Eskilstuna. Makrillarna vann med 3-0 och var numret för stora för AFC den dagen. Uttrycket "släkten är värst" skulle också visa sin relevans med mål från f.d AFC-spelaren Alexander Ahl-Holmström. Ganska kort efter den matchen skulle man få chans till revansch i cupen när man för andra året i rad genomförde den fruktansvärt långa resan till Luleå, för att möta IFK Luleå uppe i norr. Tillskillnad från året innan när man åkte med U-19 truppen tog man nu med stora delar av A-truppen. Man ställde trots detta upp med en rotationselva som med ”hjälp" av underskattning fick smaka på ett till nederlag, och skämskudden blev efter matchen planterad i AFC-spelarnas huvud. I veckan fick AFC äntligen vinna igen. Man tog emot Gefle på hemmaplan, och stod för en av säsongens bästa insatser rent spelmässigt. Under stora delar av matchen hade man Gefle exakt där man ville. Man skapade chanser, pressade högt och lät knappt Gefle över sin egen planhalva. Målen kom ifrån Mattis Adolfsson, som nöp dit den efter kalabalik i straffområdet. Det var mittbackens första mål i AFC-tröjan. Hemmalagets andra mål gjordes av Armin Culum när han drev ned bollen i det bortre hörnet på Tunavallens konstgräs. Dock skulle det bli nerv i matchen när nyinbytte Nils Eriksson nådde högst på en hörna och reducerade till 2-1. Gefle skulle efter en fast situation få en jättechans att kvittera, men då stod Nick Wolters ivägen och räddade 3 poäng till AFC!

Sedan den senaste artikeln har AFC också varit aktiva på transfermarknaden. Innan AFC's match mot GAIS gjorde man klart med den 18-årige talangen Ludwig Malachowski Thorell från IF Brommapojkarna. Thorell, en lurig mittfältare, skrev ett 2,5 års kontrakt med klubben och gjorde sin debut i cup-förlusten mot Luleå. Sedan skulle den ökända dagen komma, deadline-day. Dagen där klubbarna försöker skramla ihop några sista värvningar för att spetsa till truppen, och AFC lyckades med det, två stycken! Först kom nyheten ut att den sydafrikanske försvararen Yagan Sasman skrivit på för klubben. Trots att andra svenska klubbar var intresserade av den tidigare Kaizer Chiefs-spelaren drog AFC det längsta strået och 27-åringen skrev på ett 1,5 års kontrakt med klubben. Dock är Sasman inte med i truppen till matchen mot Trelleborg. Vänsterbacken beskrivs som en spelare med bra tajming och spänst i sina aktioner av Micke Larsson (VD), och ansluter till klubben under nästa vecka. AFC skulle också lyckas fylla på i anfallsleden, under kvällen kom det ut att den tidigare AFC-spelaren Adam Larsson återvänder till klubben efter en tid i Finland i Ekenäs och FC Ilves. Under sin tidigare sejour i AFC blev det bara två mål, men Larsson har verkligen hittat formen i Finland, med 34 poäng på 64 matcher i finska högsta och näst-högsta divisionen. Självklart välkomnar SvenskaFans-redaktionen samtliga spelare välkomna till AFC Eskilstuna. 

I veckan dök också ett orosmoln upp i tidningarna kring AFC. Bland annat Eskilstuna Kuriren och Fotbollskanalen lyfte att Nolberto Solano ej har en giltig licens för att träna AFC. Han har en sydamerikansk pro-licens som UEFA ej anser är lika mycket värd som en europeisk. Svenska fotbollsförbundet anser alltså att man nu brutit mot regelverket och kan därför stå inför någon form utav bestraffning. Solano besitter alltså en licens som man bland annat får ha för att träna i VM, men SvFF anser inte att den är tillräcklig för att träna AFC Eskilstuna. Skrattretande.

Nu väntar alltså match för AFC under söndagen mot Trelleborg på Vångavallen. Fina (?) Vångavallen, fina (?) Trelleborg. Ni som följt sidan ett tag vet att jag anser att Trelleborgs FF är en av de mer färglösa föreningarna i svensk fotboll. Det händer sällan så mycket. Man tjongar lite bollar, signar någon dansk eller två och Haris Brkic klagar ibland. Trelleborg spelade sist mot Östersund där man på Jämtkraft Arena ledde med 2-0, men efter en sen kvittering av hemmalaget slutade matchen 2-2. Trelleborg ligger just nu 12:a i tabellen, medan AFC ligger två placeringar över, 10:a. 

För AFC's del finns ingen an nyförvärven med i truppen för matchen, och den spanska anfallaren Mendi, samt Samir Maarouf saknas fortfarande efter deras skador. Startelvan kommer med största sannolikhet vara den samma som den som spelade mot Gefle. Matchen går av stapeln klockan 15:00 och kan ses som vanligt på Discovery +. 

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2023-09-02 16:30:01
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna