Bangura klar: "Jag visste ingenting"
Mohamed Bangura för första gången i Elfsborgströjan.

Bangura klar: "Jag visste ingenting"

Elfsborg har lånat in Mohamed Bangura från Celtic under hela 2013. Nu är han i Borås för att spela Chamions League.    - Alla spelare vill spela Champions League, säger Bangura på presskonferensen.

Elfsborg spänner musklerna och visar att de verkligen vill satsa på ligan och Champions League, ett år som kallas "möjligheternas år". Med hjälp av näringslivet och externa finansiärer har nu Elfsborg lyckats att låna in Mohamed Bangura från Celtic under hela 2013. Den förre AIK-profilen äntrade ett  välfyllt pressrum på Borås Arena, och såg närmast förvånad ut över hur snabbt allting gått.
   - Jag hörde om Elfsborg för första gången i går (läs onsdag) när jag skulle till träningen. Då pratade jag med min tränare som sa att Elfsborg kommit in i bilden och det var inte så mycket att tveka på. För min egna karriärs skull behöver jag speltid. Jag pratade med Stefan första gången på kvällen igår, säger Bangura på presskonferensen.

"Det är mitt jobb"
Sedan nyheten kommit ut på torsdagen har det mötts med blandade reaktioner i AIK-leden. Vissa spelare lät väldigt förvånade och även supportrar har gått i taket över hans val.
   - AIK är i mitt hjärta, det är en bra och fin klubb på alla vis. Men det är mitt jobb, jag är en professionell fotbollsspelare. Jag behöver speltid, vi har ett stort uppdarg framför oss med Champions League-kval. Jag gillar passionen i Elfsborg och de hämtade hem mig för de egenskaper jag har.
   Frågan om AIK fanns med i bilden kom givetvis upp på presskonferensen.
   - AIK har varit i kontakt med Celtic men det löste sig inte. Om det bara varit för ligan kunde jag gått till AIK men Champions League spelar in. När Elfsborg hade mött kraven från Celtic och jag fick reda på att jag inte skulle spela där var det ett enkelt val, jag måste rädda min karriär.

Bangura kommer spela i tröja nummer 18 och ansluter till truppen den 1:e februari.
   - Han får Fredrik Berglunds gamla nummer, och jag är säker på att Mohamed kommer göra det bättre än vad han gjorde. I alla fall sista året, skämtade Stefan Andreasson.

 

Joakim Johansson2013-01-24 18:42:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg