Betyg efter IFK:s sena vändning

Betyg efter IFK:s sena vändning

Vilken märklig match! IFK träffade både ribban och stolpen i den första halvleken men gick till halvtidsvila med ställningen 0-2 efter att ha släppt in mål i matchminut 44 och 45+2. Där och då såg IFK helt håglösa ut. Men in kom rutin, vinnarinstinkt och en vilja att avsluta på bästa möjliga sätt (Sema och Skulason i sina sista hemmamatcher för IFK). Och strax därefter kom även ungdomlig energi och oräddhet (debuterande Neffati). Tillsammans vände de till vinst med 4-3!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

Oscar Jansson 2
Placerade sig fel vid 0-1 och hann därmed inte stoppa den lösa bollen från att gå i mål. Räddade en straff men returen gick rakt ut till straffläggaren som gjorde mål ändå. 0-3 kan han inte lastas för. Hade knappt något att göra förutom målen.

Jesper Tolinsson 2
Började som högerback där han var slarvig med passningsspelet och skapade inget i offensiven. Avslutade matchen som mittback men då hade Varberg inte mycket till anfall längre.

Marco Lund 3
Nickade i stolpen på hörna tidigt i matchen och var även nära på att slå in den efterföljande returen. Var den mest stabila av IFK:s mittbackar idag.

Kevin Höög Jansson (74) 2
Startade som mittback och inledde matchen med att visa upp sin fina vänsterfot flera gånger där hans framspelningar låg bakom det mesta av IFK:s offensiv. Var dock onödigt het vid straffen även om det såg ut att vara en filmning från Varbergspelaren. Hamnade på efterkälken vid 0-3. Klev upp på mittfältet under andra halvlek innan han blev utbytt skadad. Stora skillnader på offensiv och defensiv kvalitet idag.

Marcus Baggesen 3
Full fart längs vänsterkanten hela matchen igenom. Fick inte alltid till det med bollbehandlingen men var ofta spelbar och bidrog i anfallen.

Jesper Ceesay (ut 56) 2
Blandade några offensiva intentioner med att tappa positionsspelet på mittplanen och i defensiven. Borde bland annat gått upp tuffare vid nickduellen vid 0-1.

Arnor Traustason 4
Var en av få som höll uppe nivån hela matchen och visade att det skulle gå att vända underläget. Satte 2-3 med ett distinkt skott på kontring och hade även en bra frispark i slutet av matchen. Är nu IFK:s bästa målskytt med 9 mål i år.

Vito Hammarshöy-Mistrati 2
Väldigt blek hela matchen och hade otroligt svårt att få kontroll på bollen. Hans bästa aktion kom på övertid genom ett bra skott.

Victor Lind (ut 46) 3
Försökte hitta kreativa lösningar, men kom inte till några målchanser. Utbytt skadad i halvtid.

Isak Andri Sigurgeirsson (ut 96) 4
Utmanade och skapade farligheter hela matchen. Hade ett ribbskott i första halvlek men fick bättre utdelning senare i matchen då han gjorde 3-3 på egen hand och assisterade till 4-3.

Carl Björk (ut 46) 2
Utbytt skadad i halvtid. Lyckades inte skapa mycket under tiden han var på planen förutom en nick över. Agerade för svagt vid 0-1 där han inte ens gick upp i nickduellen.

Inhoppare:

Maic Sema (in 46) 5
Tog plats som central anfallare och bidrag direkt med bra löpningar. Noterades för en assist vid 1-3, var högst inblandad i 3-3 och avslutade med att bli matchvinnare med att själv sätta 4-3! Kunde inte bli mycket bättre avslut när han gjorde sin sista hemmamatch för IFK.

Ari Skulason (in 46) 3
Inbytt i halvtid och fick ta på sig kaptensbindeln. Visade att hans fina vänsterfot fortfarande kan leverera precision på fasta situationer och bidrog med vinnarinstinkt.

Moutaz Neffati (in 56) 5
Vilken debut av 19-åringen! Tog för sig direkt när han kom in som högerback och utmanade och slog flera bra inlägg. Bidrog med mycket energi och var den som tog IFK tillbaka in i matchen med sitt mål! Mycket bra både defensivt och i offensivt. Utses till matchens IFKare!

Ture Sandberg (74)
18-åringen gjorde sitt andra framträdande i Allsvenskan och visade att han ville bidra, men spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniele Burubwa (in 96)
Spelade för kort tid för att betygsättas när han gjorde sin debut.
 

Jonathan Hanell Didriksson2023-11-06 22:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Utspelade av jumbon. Betyg efter Pekings debacle mot VSK
Pekings Golgatavandring fortsätter
Spelarbetyg - Peking räckte inte till i återstarten
Stilla i båten, vi grejar det!
Vårsäsongens bästa spelare: # 12 Publiken
Vårsäsongens avslutning bjöd på ny härdsmälta
Planlöst, plågsamt och pinsamt – här är betygen