Björn Wesström: "AIK är Mohameds enda trygghetszon"
"Mohameds enda trygghetszon"

Björn Wesström: "AIK är Mohameds enda trygghetszon"

Han är känd sedan tidigare för AIK efter succéåret 2010/2011. Därför behövde inte Björn Wesström scouta Mohamed Bangura närmare. Istället ringde han en gammal AIK-legend för att bekräfta anfallarens fysiska status. - Det stämmer att vi har pratat med Johan Mjällby, säger han i telefon till GnagarForum

Det må ha kommit från ingenstans - lånet av publikfavoriten Mohamed Bangura - men AIK:s intresse för spelaren har varit längre än så. 
- Alla spelare som gjort det jäkligt bra i AIK följer vi närmare. Men det har intensifierats sista veckan, säger scoutingschefen Björn Wesström. Han fortsätter: 
- Sedan har ju intresset skett i olika omgångar. Det är ju så att man inte får kontakta spelare under kontrakt, men det är klart vi har haft viss kontakt med honom sedan han lämnade klubben. 

I kontakt med Johan Mjällby 
En stor anledning till att Mohamed nu alltså återvänder till AIK är klubblegenden Johan Mjällby, som är assisterande tränare i Celtic.

Ni har varit i kontakt med Johan. Vad har han sagt om Mohamed? 
- Att hans fysiska form är god. Det är svårt att definera "matchform", men han orkar spela i 90 minuter och han har inga problem med sin tidigare knäskada. 
 
"Mohamed känner sig säker i AIK"
Ytterligare en anledning att Mohamed valt AIK är att det är en av hans få trygghetszoner i livet just nu, menar Björn Wesström. 
- Det är i varje fall vad jag tror, att Mohamed känner sig säker i AIK. Sedan får du fråga honom själv, säger han. 

Följdfrågan av värvningen är lika simpel som komplicerad: Vad händer nu; ska vi sälja spelare innan sommarfönstret stänger om tre dagar? 
Björn Wesström: 
- Det kan bli aktuellt, men mer än så kan jag förstås inte säga, avslutar han. 

Christoffer Bodinchristofferbodin@gmail.com2012-08-28 14:13:42
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen