Varberg Energi Arena, 2022-10-19 19:00

Varbergs BoIS - Elfsborg
0 - 3

Blir det ett Hallandsderby i kvalet?
Gråt inte Filip, det ordnar sig! Kanske.

Blir det ett Hallandsderby i kvalet?

Varbergs BoIS på fortsatt sumpmark efter den sumpade chansen mot Elfsborg.

Tvärtemot vad jag förutspått var det Elfsborg som verkade mest motiverat för gårdagens match. Så Ismet Lushakus ord i pausen om att Varbergs började matchen bra förstod jag inte alls. Däremot åt man sig in i matchen allt mer efterhand. 

Precis som hemma mot Djurgården och Häcken började andra halvlek riktigt illa och upprinnelsen är främst ett oerhört onödigt bolltapp på mittplan som gav Elfsborg öppna ytor. Samma öppna landskap kunde skådas även i första halvlek så egentligen var det inte så oväntat. Sedan kom även tvåan "från ingenstans" som Jocke Persson själv var inne på och matchen var i princip över, för BoIS kunde inte hota överhuvudtaget. Jag funderar på om de 20 timmars extra vila som Elfsborg fick kan spela in men det kan väl inte vara möjligt? I så fall kommer Degen att krossa Göteborg idag. 

Förhoppningarna innan match var ganska stora efter segern mot Helsingborg men det känns som man inte blir riktigt klok på Varbergs BoIS i år. Eller så är det precis det man blir. Skillnaden ligger troligen snarare i motståndets kvalitet, även om BoIS ryckt upp sig i höst med poäng mot både Djurgården, Häcken och AIK.  

Före match hade jag en fundering om det kanske hade varit klokt att ändå fortsätta med Stojan Lukic i mål. Efter matchen känner jag mig ganska säker på att det är vad BoIS borde göra i de tre avgörande matcherna. Inte för att Fredrik Andersson kan lastas för målen utan, som Jocke själv var inne på nyligen att Stojans blotta närvaro får hela backlinjen att steppa upp. Och den effekt som veteranens inträde hade på resultatet i fjol kan inte nog betonas.

Annars tycker jag att det är lite förvånande att Filip Bohman fått så mycket speltid på sistone för han känns ganska osynlig i matcherna. För Dion Krasniqi, som såg riktigt pigg ut när han kom i somras, har utvecklingen varit den motsatta. 

Vinst för Degerfors ikväll och loppet är i princip kört för Helsingborg när degen kommer till Olympia på söndag. Är Varberg nere på kval redan inför måndagens bortamatch mot Mjällby? Och har vi till och med ett Hallandsderby i kvalet att se fram emot istället för  att som det verkade nyss kunna ta det lite "chill" på slutet?

Man får ju gåshud av bara tanken. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-10-20 09:05:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS