Fem Snabba efter Malmö FF - IF Elfsborg 2-1
Segerskytten IKT!

Fem Snabba efter Malmö FF - IF Elfsborg 2-1

En magisk publik fick njuta av en rättvis MFF-seger efter en beslutsam vändning på Eleda Stadion i kväll.

AC från start
Efter en rad inhopp under våren var det äntligen dags för Anders Christiansen att starta en allsvensk match igen. Med Nanasi krasslig och utanför truppen blev det ett bra läge för Henrik Rydström att låta vår kapten fylla luckan. AC såg ut att njuta av situationen och såg direkt till att bli involverad i spelet och redan efter drygt fyra minuter stod han för matchens första avslut på mål. AC fortsatte i fin stil och var inblandad i det mesta i MFF:s offensiv. Det är uppenbart att vår danska juvel glimmar lika vackert som förr och Anders Christiansen byttes ut i den sextionde minuten efter en timmas ren kvalitetsfotboll.

Blixt från klar himmel
Ja, så får man väl beskriva Elfsborgs 0-1. Efter en start på matchen som definitivt varit i himmelsblå favör spelmässigt tappade Lasse Berg Johnsen bollen på mittplan och Elfsborg fick fort ut bollen till höger där ett snabbt flackt inlägg nådde Arber Zeneli framför mål och kallduschen var ett faktum. Bortaledning efter bara nio minuter och MFF fick en tuff uppförsbacke att bemästra. Sett till att det även blev boråsarnas enda målchans i första halvlek kändes målet ännu mer onödigt.

Nästa Hugo-genombrott
För ganska exakt ett år sedan var en ung Hugo Larsson allsvenskans stora omslagspojke och efter en mångmiljonstransfer lämnade han MFF under sommaren för Eintracht Frankfurt. Nu har ännu en Hugo blommat ut i den vackraste av färger, men denna gången heter han Bolin i efternamn.
Unge Bolin inledde målskyttet mot Kalmar förra omgången med en ljuvlig smekning i bortre krysset och idag tryckte han in 1-1 och tog MFF tillbaka in i matchen.
Hugo spelade fantastiskt fint resten av matchen och underströk med eftertryck att han numera är ett fullvärdigt startalternativ.
Hoppas Malmö FF har fler talanger med namnet Hugo i pipelinen för det här börjar ju bli en trevlig vana!

Trygga pågar
Ett MFF anno 2024 är inte ett lag som låter sig bekomma av ett tidigt baklängesmål. Tvärtom verkar spelarna nästan triggas av det och det fick Elfsborg erfara idag.
Ett beslutsamt, modigt och superaggressivt MFF tryckte tillbaka Boråsarna ända till Knallebygden och det gav givetvis resultat.
Det är väldigt tillfredsställande att se att den här mentaliteten som på något sätt genomsyrat den här föreningen sedan Eric Perssons tid fortfarande lever och frodas.
Henrik Rydström förfogar över ett gäng väldigt trygga pågar helt enkelt.

Härlig stämning
Kombinationen av ett tidigt bortamål, en inledningsvis mycket Elfsborgsvänlig domare och en fin upphämtning men som ändå var skör på grund av att vi trots allt bara ledde med ett mål triggade publiken och MFF-supportrarna på ett härligt sätt i kväll.
Det var känslostormar kring varje avblåsning, det var konstant och högljudd sång och en underbar symbios mellan plan och läktare.
Den här typen av matcher en försommarkväll på Stadion är nog bland det bästa man kan uppleva.











 

Pontus Kroon2024-05-28 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????