Fem Snabba efter Malmö FF - IK Sirius 3-0

Fem Snabba efter Malmö FF - IK Sirius 3-0

Ponnehyllning och en himmelsblå rivstart i den allsvenska återstarten. Nu går vi för guld!

Välkommen hem Ponne!
Vi kommer inte förbi det, trots att det inte ingick i själva matchen.
Idag fick Pontus Jansson hälsas välkommen av sin hemmapublik och motta Stadions och stadens hyllningar efter sin hemkomst. Vi fick inte se Pontus spela, men återkomsten gav gåshud likafullt. Välkommen hem Ponne!

Drömstarten
Efter endast fyra minuter kombinerade MFF sig fram till en djupledspassning på Gabriel Busanello som noggrant siktade in sig på Isaac Kiese Thelin som på bortre stolpen enkelt kunde bredsida in 1-0 till Di Blåe! En underbar start för hemmalaget och inte minst Isaac Kiese Thelin måste mått extra gott av att åter få näta efter en period av skador och lite sviktande form. Tonen var satt för en festlig lördagskväll på Stadion.

Eleganter mot råskinn
För några år sedan, ja kanske inte helt överraskande under Henrik Rydströms tid som Siriustränare, var våra motståndare ett tekniskt, passningsskickligt lag som ofta gjorde spelmässigt fina insatser mot topplagen. Idag ser Uppsalalaget helt annorlunda ut. Det är gruffigt, bökigt och föga vackert på plan och bollinnehavet är begränsat. Kontrasten mot MFF:s relationism och kreativitet var slående i kväll, det var himmelsblå eleganter mot svartblå råskinn.

Drömstarten II
Andra halvlek hann knappt börja förrän Isaac Kiese Thelin frispelades i straffområdet och råskinn numero uno, Nwadike i Sirius mittförsvar, såg sig tvingad att fälla MFF-forwarden. MFF tilldömdes en straff och Nwadike sin andra varning och därmed en välförtjänt utvisning.
Isaac tog själv hand om straffen, vilket kanske inte är kutym, men vad gör det när den satt hur säkert som helst i Siriusmålvaktens vänstra hörn.
2-0 till Di Blåe och andra halvlek började om möjligt ännu bättre än den första.

En stor eloge
Till alla inblandade i kväll. De ordinarie stjärnorna som levererade som vanligt, Lewicki, Zeidan och Rieks som stått utanför men som kom in och visade att de är fullgoda alternativ, mittbacksparet som visade att Ponne och Derek kommer att få prestera på topp om de skall vara säkra på att platsa. 
Dessutom Henrik Rydström och hans team som lyckas hålla den här breda truppen på tårna och på gott humör, så att vi fortsätter vinna och spela med vackra relationer även när skadorna är fler och nyförvärven inte hunnit bli spelklara.
Jag är, kort sagt, jävligt stolt över er!
 

Pontus Kroon2023-07-01 19:24:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF