Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF: Visst drömmer vi fortfarande om Ghoddos?

Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF: Visst drömmer vi fortfarande om Ghoddos?

Fredag och då kör vi panelsnack om Silly Season, Allsvenskan och icke-Allsvenskan.

Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

Pontus Kroon
MFF-supporter sedan 1970-talet och skribent på Himmelriket sedan 2004.

Carl Angerborn
Skribent på Himmelriket. Förankrad på Ståplats.

Fredrik Hed
Himmelrikets ständige korre i Mälardalen. Himmelsblå sedan barnsben.

Henrik Sjöström



Silly Season på g. Ut ryktas Nanasi, Busanello, DC och Pena. In ryktas (Och så pang kom Sead!)? Inte så mycket just nu. Vad tror du händer i sommar med truppen? Vad kommer in? Vad förlorar vi? Blir vi starkare eller svagare?

Carl: 
Nu är Sead klar, vilket oundvikligen borde innebära att något offensivt namn försvinner från den redan breda listan av alternativ. Rimligen borde detta vara Sebastian Nanasi, vilket såklart både vore väntat och tråkigt, även om såklart alla indikatorer skriker att han är redo för nästa steg.

Just Busanello, Cornelius och Peña ligger såklart i riskzonen att försvinna, men där tror det handlar väldigt mycket om det kommer in bud som så att säga "blir omöjliga att tacka nej till". Peña lär lämna efter säsongen, men där antar jag att de tidigt haft en dialog som slagit fast att han inte kommer säljas under sommaren. Tycker att Daniel Anderssons kommentarer gällande saken tyder på det. De övriga två verkar trivas bra i Malmö, har några år kvar på kontrakten och är nyckelspelare inför europasatsning i höst. Då ska det mycket till för att de lämnar, tror jag. 

Eventuella ytterligare nyförvärv tror jag i hög utsträckning kommer in för att ersätta eventuella förluster, kanske att det spetsats med något ytterligare namn oavsett. Visst drömmer vi fortfarande om Ghoddos?

Pontus:
Jag antar att värvningen av Sead Haksabanovic är en proaktiv aktion för ett kommande tapp av Nanasi. När det gäller Sergio Peña finns det kanske redan en lösning internt om vi får igång både Oliver Berg och AC fullt ut, men det kan ju hända att man ändå vill förstärka centralt då både Berg och AC har sin historik med skador/sjukdom.

Att vi kommer att få lida lite initialt om både Nanasi och Peña försvinner tar jag för givet, men skulle vi dessutom släppa Cornelius och Gud förbjude Busanello, blir det väldigt ihåligt och tufft. Vi skall ju in i Europaspelet nu och det är föreningens skyldighet att se till att inte utarma truppen inför en så utmanande höst. Jag tror dock inte att man låter det ske.

Just sett till Busanello så behöver vi dock börja planera för att få in en bra vänsterback för där ser det lite tunt ut. Martin Olsson i all ära, men han känns inte som ett hållbart alternativ i längden, för att uttrycka mig diplomatiskt.

Fredrik:
Jag tror (och hoppas) att det inte händer så mycket mer. MFF är på en nivå, med ett stundande Europaspel, som i detta läget gör det attraktivt för spelare att stanna och "visa upp sig" i höst, för att sedan möjligen gå i vinter istället. Vi är inte beroende av pengarna och jag vill verkligen se att Danne et al är coola, avvaktar och håller truppen intakt. Haksanbanovic in är en förstärkning av truppen, och en försäkring om det trots allt skulle hända något. 

Henrik:
Det hela beror mycket på EM, dvs vilka spelare som utmärker sig, säljs och som skapar kedjeeffekter på transfermarknaden. Nanasi lär ju lämna och det har nog klubben räknat med, inte minst i ljuset av att Haksabanovic utgår från samma position. Peña bör vi behålla och släppa gratis i vinter, dels för att lagets nyckelspelare såsom Nanasi redan lär lämna och att han själv kan tjäna mer pengar om han är kontraktslös. Busa och DC? Rimligen är de intressanta, men har också långa avtal där MFF bör satsa på stabilitet istället för tillfälliga ekonomiska vinster. I slutet av sommaren hoppas jag vi åtminstone är på par med nuvarande kvalitet.





Nästa helg är Allsvenskan igång igen. Som man längtat. Vad förväntar du dig av matchen mot Halmstad då? Vilket lag vill du se och hur går det?


Carl:
Fyfan vad gött! En månad har känts som en evighet. Känns ju lite oklart kring vissas medverkan. Cornelius och Peña missar väl med anledning av landslagsspel. Nanasi? Spelar väl ändå trots allt om det inte börjar hända saker väldigt snabbt där. Gissar en elva:

Dahlin
Stryger, Macolli, Jansson, Busanello
Rieks, LBJ, Berg, Nanasi
Botheim, IKT

3-0 och debut för Sead känns som ett trevligt och troligt förlopp en julieftermiddag, va?

Pontus:
Det skall bli helt underbart att vara igång igen. Av skäl som jag inte tänker älta igen fick vårsäsongen ett lite deppigt slut, men nu får vi blicka framåt!
Jag tror vi kör över HBK så det sjunger om det och de som startar är:

Dahlin
Stryger, Jansson, Cornelius, Busanello
Nanasi, AC, LBJ, Haksabanovic
Botheim, IKT

Fredrik:
Jag får ståpäls på armarna när jag skriver detta och tänker på att nästa söndag är det dags igen. EM-slutspelet har varit lite kul, men det engagerar inte som Malmö FF och Allsvenskan. 

Jag vill se ett MFF som är på samma spår som innan uppehållet, men som har blivit lite vassare, lite tuffare, lite snabbare och lite mer cyniskt - för det kommer vi behöva i Europa. Och att vi är ännu bättre på fasta situationer. Jag tror att det kan bli ungefär så här:

Dahlin
Stryger-Larsen, Jansson, Cornelius, Busanello
Rieks, AC, LBJ, Nanasi
Botheim, IKT

Haksabanovic kan möjligen göra ett inhopp sista 15 för att få lite match i benen. Som jag förstått det är han inte helt fit och tränad, och börjar träna med MFF först måndag 1 juli. 

Henrik:
Både Peña och DC lär vilas så Ponne får sällskap av Zätterström eller Moisander, vilket blir intressant att se. Halmstad är ett lurigt lag i år, men vi kunde hantera dem i cupen utan större problem. Dock saknade de flera nyckelspelare då, så vi måste verkligen vara påkopplade! I övrigt hoppas jag att Oliver Berg kliver fram och att laget visar gryende form inför CL-kvalet.




Sommaruppehåll. Hur klarar man av detta utan att klättra på väggarna? Ge dina bästa tips för att klara av abstinensen.

Carl:
Sprit och förnekelse. Om inte detta på rimliga grunder anses möjligt: allsvenska poddar och inläsning av seedningspoäng och möjliga lottningar i Europa. EM funkar i stunden som ett sätt att få tiden att gå, men biter inte på abstinensen. Men skit i det nu, nu återfaller vi i himmelsblått beroende tillsammans, fan vad kul vi ska ha! 

Pontus:
Jag löptränar mycket, ägnar mig åt läsprojekt (just nu gäller Hemingways samlade verk på engelska), lyssnar på poddar, gör utflykter med hustrun i denna ljuvliga landsända som är Skåne och jobbar rätt så mycket. En sund avhållsamhet från MFF som gör det än mer lustfyllt att kasta sig in i sensommarens och höstens digra spelschema.

Fredrik: 
Jobb tom idag fredag, löpträning, preppa båten inför semester som börjar imorgon lördag, hundpromenader, läsa MFF-twitter och kolla gamla klipp på Youtube. Det funkar... sådär...

Henrik:
Sen många år är jag hyfsat ointresserad av internationell fotboll, och ser hellre en match mellan Gais-Kalmar än en CL-match. Abstinensen känns ibland ohanterlig, men snart är det dags igen och det ska bli skönt. Sommaren kommer ju bestå av två matcher per vecka så man känner sig lite kompenserad för förlorade upplevelser under EM-uppehållet.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-06-28 12:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????