Inför AIK – Malmö FF: Dags att steppa upp

Inför AIK – Malmö FF: Dags att steppa upp

Ett klassikermöte med storpublik på Friends. I fredags var det över 27.000 biljetter sålda. Varav runt 1.500 till MFF:are. Men laget behöver steppa upp spelet rejält, ffa framåt, om vi ska börja vinna igen.

Att vara fotbollssupporter innebär en ständig prövning. Nåja, ganska ofta i varje fall. I början av säsongen, i motgångar (som nu), med skador och sjukdomar och mellan säsonger. Sedan däremellan finns det en del (oftast kortare) perioder då det går bra och rullar på. Laget är inne i det där flytet som är enkelt och okomplicerat. 

Just nu är det snarare svårt och komplicerat. 

Skador och sjukdomar (och en försäljning) stökar till det. Men jag har förtroende för vår tränare och hans stab. Jag har förtroende för vårt fys-team som sliter dag och natt för att våra spelare ska vara i bästa möjliga form. 

Matchen senast mot Djurgården var inget vidare. Även om vi hade boll 65 % av tiden skapade vi få farliga chanser. I försvaret gick vi bort oss och lät Djurgården skapa fler farliga chanser än vad vi gjorde. Här måste vi steppa ut. Rejält. 

Baserat på senaste tidens matcher, och veckans träningsrapporter från ffa Fotboll Skåne, spår jag att MFF startar ungefär enligt följande:
 

Isaac Kiese Thelin
Sebastian Jörgensen - Sebastian Nanasi - Taha Ali
Mahamme Siby - Sergio Peña 
Martin Olsson - Niklas Moisander - Pontus Jansson - Lasse Nielsen
Johan Dahlin

AIK då? Om det är osäkert var MFF står just nu är det ännu mer osäkert var AIK står. De ligger långt ner i tabellen, de har en ny tränare och nya spelare, bl a återvänder Anton Saletros. Och det snackas om tre värvningar till. Trots att man gjort profilvärvningar som Jimmy Durmaz och John Guidetti. 

Det rörs om i truppen och det ger sällan en stabil grund att stå på i matcherna. Det är bara att se på oss själva… Var AIK:s seger borta mot Varberg senast en tillfällighet eller har det vänt? Årets AIK är ett stort frågetecken. 

Hade den här matchen spelats innan sommaruppehållet hade jag tippat på solklar himmelsblå seger. Men nu är jag inte lika säker längre. 

Framåt Malmö – heja di blåe!

Vad: Fotbollsallsvenskan
Vem: AIK - Malmö FF
Var: Friends Arena, Solna
När: Söndag 23 juli kl 15.00
Hur: På plats, eller på TV via Discovery+
Varför: För att vi älskar det
Supporterinfo och biljetter: Här

 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-07-22 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF