Guldfågeln Arena, Kalmar, 2023-10-08 15:00

Kalmar FF - Malmö FF

Inför Kalmar borta: Guldstriden rullar vidare
Segern 2021, på Guldfågeln Arena, innebar guld det året.

Inför Kalmar borta: Guldstriden rullar vidare

Under söndagseftermiddagen reser Malmö FF till östkusten för mötet med Kalmar FF i Allsvenskans tjugosjätte omgång.

Guldstriden rullar vidare och under söndagen tar serieledarna MFF sig an Kalmar på bortaplan. Förutsättningarna är glasklara; Malmö behöver fortsätta att vinna framöver för att inte Elfsborg ska lyckas att knapra i kapp. Boråsklubben lurar, som bekant, endast en poäng bakom i tabellen.

Till morgondagens drabbning saknar alltjämt MFF några spelare. Anton Tinnerholm, Daniel Gudjohnsen och Niklas Moisander missar alla matchen p.g.a. skador. Vidare är Pontus Jansson avstängd i ytterligare en match, medan Anders Christiansen är borta året ut. En glädjande nyhet är dock emellertid att han har börjat att träna så smått och siktet är inställt på nästkommande säsong.

Morgondagens motstånd står alltså Kalmar för och de har sannerligen blandat och gett den här säsongen. Till söndagens drabbning saknas endast Carl Gustafsson som varit skadade sedan en tid tillbaka. Även om Kalmar har varierat i sina prestationer är de erkänt starka på hemmaplan och i sina bästa stunder kan de slå vilket lag som helst (under de tre senaste omgångarna har de besegrat såväl Elfsborg som Häcken) och det gäller för MFF att vara på hugget redan ifrån start.

Förmodad startelva för Malmö FF: Dahlin; Skogmar, Cornelius, Olsson, Busanello; Peña, Berg Johnsen; Berg, Nanasi, Vecchia; Kiese Thelin.

***

Historisk sett har vi en fin plusstatistik mot just Kalmar FF och detta gäller även om man kollar på de senaste årens resultat. Bortsett ifrån hemmaförlusten ifjol har vi vunnit nio av de senaste tio matcherna mot Kalmar i Allsvenskan.

Vår främste målgörare mot kalmariterna, genom tiderna, är Markus Rosenberg med sina åtta gjorda mål. Tvåa kommer Jo-Inge Berget med sina sex fullträffar.

***

Vad? Allsvenskans tjugosjätte omgång mot Kalmar FF.
Var? Guldfågeln Arena, Kalmar.
När? Imorgon klockan 15:00.
TV? Discovery +.
 

Oskar Unelandoskar.uneland@hotmail.se@futboldelamor122023-10-07 19:21:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????