Studenternas, 2022-10-02 17:30

Sirius - AIK

''De är nog inte så säkra på att bara komma hit och ta tre poäng''
Tim Björström tycker att stämningen på Arkens Gärde är fantastisk

''De är nog inte så säkra på att bara komma hit och ta tre poäng''

Det är dags för omgång 24 och Sirius tar emot AIk på vad som förväntas bli ett slutsålt Studenternas. Siriusredaktionen kollade läget med lagkapten Tim Björkström under lördagskvällen.

Omgång 24 är här och det är dags för Sirius att möta Aik på Studenternas. Efter ett två veckors landslagsuppehåll så är det ett hungrigt Sirius som ska ut och jaga poäng mot ett formsvagt Aik.

– Under uppehållet så har jag bara varit hemma. Vi var lediga mellan Torsdag och Söndag förra veckan så planen var att åka ner till Kalmar och träffa brorsan men det blev andra planer så man har varit hemma och bara fått ladda batterierna helt enkelt.
– Fotbollsmässigt så har vi tränat sedan i måndags och jag tycker att vi har byggt upp en bra känsla inför söndagens match.

Motståndet kommer ifrån en två tuffa poäng-tapp mot Degerfors och Varberg. Vi får se hur Aik mår efter detta landslagsuppehåll. Sirius har också en väldigt tråkig period bakom sig där man har 5 raka förluster i Allsvenskan.

– Aik är ju alltid Aik. Även fast de inte har fått med sig resultat och prestationerna på sistone så har dom ju många skickliga individuella spelare framför allt längre fram med Bahoui och Stefanelli. Jag tror att sättet som vi kommer spela fotboll på kommer påverka dem negativt också att vi är ett lag som spelar på konstgräs. Jag tror inte att de är helt säkra på att åka till Uppsala och hämta en trepoängare.

Sirius mittback Patrick Nwadike som drabbades av en korsbandsskada förra året är ett frågetecken efter uppehållet. Kommer han vara med eller väljer man att spara honom säsongen ut för att inte riskera något bakslag? Konkurrenssituationen där bak är redan minst sagt hög och med Patrick tillbaka så skulle den nog öka ytterligare.

– Jag tycker att det är bra att vi får tillbaka spelare från skada. Det behövs för att vi ska kunna leverera resultat, vi behöver ha så många spelare som möjligt tillgängliga. Det har varit ett problem sedan jag kom till Sirius att försvarare går sönder titt som tätt. Det känns som att det alltid är på den positionen som det ramlar bort spelare. Det är skönt att vi har ett gäng nu som man kan vrida och vända lite på. Det är bara positivt att vi får en stark konkurrenssituationen inför de sista matcherna för det kommer vi behöva.

Tim Björkström har själv under säsongen haft lite små skadeproblem med både händer och ljumskar. Tim har startat 18 matcher under säsongen och har gjort ett par stabila insatser nu på sistone.
– Det har varit lite fram och tillbaka. Nu har man ändå fått vila lite under uppehållet. På senaste så har man varit lite tidig på det att jag spelat när jag kanske egentligen borde vila men nu känns det väldigt bra och jag hoppas det håller i sig under de sista veckorna så att man kan vara skadefri inför slutspurten.
– Jag tycker det har passat bra när jag fått spela i mitten av trebackslinjen och nu efter sommaren så har jag hittat en fin form som jag tycker att jag har hållit i ett tag. Nu mot slutet så tycker jag att jag har spelat bra och det är skönt att ta med sig inför de sista matcherna på säsongen.

 Det vankas slutsålt imorgon och det kommer att bli en publikfest. Sirius har den senaste tiden fått en enorm utveckling på läktaren och decibelnivån har stigit en bra bit upp.
– Man märker att det går framåt på läktaren. Bara senaste åren och framför allt nu så man märker att på matcherna så är det fler folk och det är banderoller, tifon och bengaler. Det har ju blivit ett riktigt lyft på den sidan också och det är vi supertacksamma för. Jag tycker att laget och supportrarnas utveckling går hand i hand och där får man ju tacka alla som har stöttat, gamla som nya. Nya arenan har också bidragit till en hetare och bättre läktarkultur.

Ta med dig en vän eller två och sjung för Uppsala och visa att man i Uppsala ska heja på Sirius.
Uppsala är blåsvart!!
 

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2022-10-01 19:49:00
Author

Fler artiklar om Sirius