Guldfågeln Arena, Kalmar, 2023-07-23 17:30

Kalmar FF - Varbergs BoIS

Inför Varberg på Guldfågeln Arena 23/7.

Kalmar FF är inne i en resultatmässigt tung period just nu. Med 1-7 i målskillnad på de två senaste matcherna är både offensiven och defensiven viktiga att förbättra. Under söndagen väntar en viktig match för KFF då Varbergs BoIS kommer till Guldfågeln Arena.

-Coffes spontana tankar kring motståndarna:
Många säger att man påminner en del om KFF anno 2020. Fokus på högt presspel och fasta situationer. Varbergs BoIS spelar utifrån sina förutsättningar och det ska man ha respekt inför. Det är ett fysiskt lag som spelar på gränsen som kommer till GFA, ett lag som Joakim Persson (lämnat under denna säsongen) har haft under flera år. Martin Skogman heter deras huvudtränare just nu, vilket kan betyda att vi får se ett annat Varberg i dagens match.

#13 Johan Karlsson

Han hämtades ur frysboxen i IK Sirius under säsongen 2021 och blev snabbt en viktig spelare i KFF. Johan Karlsson är en spelare som alltid ger 100%. Han tillhör den kategorin spelare som jobbar i det tysta men som betyder så otroligt mycket för sitt lag. Att han kan spela på många olika positioner är ju ingen nackdel heller även om han trivs bäst på mittfältet.

-Coffes spontana tankar kring KFF:
Resultatmässigt är laget inne i en tung period just nu med två raka förluster. I den senaste matchen på Tele2 Arena gjorde laget en mindre bra och en bra halvlek. En tuff uppförsbacke med underläge 2-0 i halvtid där hemmalaget hade vind i seglen. KFF kom ut som ett annat lag i andra halvlek och skapade fler målchanser och inhopparen Noah Shamoun fick näta. Jag hoppas vi får se ett KFF som gör allt lite bättre än senast, en avgörande faktor mot Varberg är givetvis att stå upp i den fysiska kampen och ha ett så pass högt bolltempo så att motståndarna inte får låna bollen.

Notera:
-Lagkapten Ricardo Friedrich är tillbaka efter sin avstängning.
-Nyförvärvet Jacob Trenskow gjorde ett fint inhopp på Tele2 Arena, blir det fler minuter för dansken mot Varberg?

-Coffe tippar resultatet:
Seger, 3-0!

SUPPORTERINFO
Matchens Röda Bröder - spelare kommer att utses efter matchen. Vinnaren publiceras i våra sociala medier efter matchen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Röda Bröder podcast inför matchen. Du hittar den på Spotify och Apple Podcaster.