MFF - GAIS 1-0 - Ponne fixade segern

Nykomlingen GAIS kämpade hårt men till sist blev mästarna för starka.

Jämfört med segern mot Blåvitt ändrade Rydström om en del när det var dags för lag 2 i Göteborgsrundan - GAIS. Rydström bytte målvakt, lät Busanello vila, testade nya yttrar och bytte center, vilket till sist gav följande 4-2-3-1
Friedrich
Stryger Larsen, Ponne, DC, Martin Olsson
Pena, LBJ
Jörgensen, Nanasi, Bolin
IKT

Inledningsvis var det GAIS med en extremt högt press som fick med sig mycket boll och det tog några minuter innan MFF började hitta rätt med passningsspelet och då började man sakteliga hitta ur pressen och trycka tillbaka GAIS istället.
Då började man också vaska fram en hel del chanser även om det inte var några perfekta chanser. Bolin, som var pigg på sin kant, nådde högst efter att Pena skarvat en hörna vidare men nicken från ungtuppen gick över och utanför.

Pena hade själv sen ett bra skott som dock gick rakt på målvakten. Närmast var förmodligen först Kiese Thelin som nickade i ribban via målvaktens fingrar och Stryger Larsen något senare när han fick ett ypperligt fint nickläge efter en briljant passning från Pena som låg bakom mycket tillsammans med Nanasi.

Mållöst i paus efter ett ganska stort spelövertag för MFF men få riktigt heta chanser. Nanasi hade ett finger med i de flesta anfallen men ofta hade MFF svårt att hitta fram till Kiese Thelin som blev väl ensam i mitten.

Andra halvleken fortsatte som den första slutade med MFF övertag men GAIS höll MFF på avstånd och chanserna var framförallt distansskott. Inte minst hade LBJ ett riktigt tungt skott som målvakten räddade.

Rydström försökte justera om en del och gick över till ett tvåmannanafall igen med Botheim in samtidigt som Ali släpptes in till vänster vilket skakade om en del, men också gav GAIS några bättre chanser även om det aldrig kändes riktigt farligt.

Då spelade Rydström ut nästa kort och satte in AC och Busanello och det blev avgörande. Malmö tryckte på mer och mer. IKT var nära. Busanello var nära. Och så. Till sist. Hörna från Nanasi och då nådde Pontus Jansson högst och nickade in 1-0 vid den främre stolpen. Ännu ett hörnmål. Minut 84.

Därefter försökte GAIS lyfta upp spelet men det var betydligt närmare 2-0 än 1-1 och rimligen borde det också blivit 2-0 men i det bästa omställningsläget passade IKT inte tillräckligt bra och superläget brann inne.
Men resultatet stod sig efter lite kalabalik i eget straffområde den absolut sista minuten.
1-0. Serieledning alltjämt med fem poäng.

-------------------
Man kan såklart önska sig fler mål, men jag tycker vi gör en bra match. Periodvis har vi ett fenomenalt passningsspel. Nanasis passningar in i straffområdet var på en extremt hög nivå i första halvleken. Bra.

GAIS gör det bra annars. Sliter i varje duell och ska inte skämmas. De borde hänga kvar om de kan hålla i det här spelet.

Bra domarinsats idag även om han borde plockat lite gula kort för GAIS också. Inte minst för att de praktiskt taget vid varje frispark petade bort bollen först.

Varningen på Stryger Larsen var lite seg. Korrekt dömd tror jag, men seg. Avstängd nu.

AC driver upp tempot väldigt fint när han kommer in.
Perfekt byte där - även om Pena innan dess varit superfin.