Reportage: Hemma hos coach Nabil Zaid!

Reportage: Hemma hos coach Nabil Zaid!

En trång liten lägenhet mitt i Kista. En plats där fotbollen lever och andas även när utrymmet är knappt. Vi träffar Nabil Zaid, huvudtränare för Apollon Solna i Division 5 Mellersta, för att få en inblick i hans vardag och passion för spelet.

Vi kliver in genom dörren till Nabil Zaids hem, en kompakt och liten lägenhet som genast avslöjar hans kärlek till fotboll. Redan i hallen möts vi av en vägg täckt av affischer från favoritlaget Lazio och olika tavlor med profiler från klubben i Rom. 

I det kombinerade vardagsrummet och köket ser vi en enkel matplats där Nabil ofta sitter och planerar träningar och olika taktiska dispositioner. På TV:n spelas Apollon Solnas senaste träningsmatch mot Sundyberg och det dröjer inte länge innan Nabil börjar kommentera spelarnas olika prestationer och vad som kan förbättras till nästa match. 

Även i sovrummet finns det tydliga spår av fotbollens närvaro. En hylla är fylld med fotbollstidningar och böcker om olika taktik och build-ups. På väggen hänger väven en tavla med taktiska diagram och anteckningar från senaste matchen mot just Sundbyberg.

Nabil, tack för att du bjudit in oss till ditt hem. Hur känner du inför att vara huvudtränare för Apollon Solna?

– Det är en ära att få leda detta lag och vara en del av fotbollssamhället. Även om vi spelar i Division 5 är passionen och engagemanget lika starkt som på elitnivå. Jag älskar att vara en del av det.

Hur påverkar din trånga lägenhet din tränarroll?

– Det är klart att det kan vara utmanande att ha begränsat utrymme, men det tvingar mig att vara kreativ. Jag kanske inte har ett stort träningsrum, men jag försöker använda varje tillgänglig yta för att planera och förbereda laget på bästa möjliga sätt.

Vilka är dina framtidsvisioner för Apollon Solna?

– Mitt mål är att hjälpa laget att växa och utvecklas, både på och utanför planen. Jag vill se spelarna utvecklas som individer och som fotbollsspelare, och förhoppningsvis kan vi ta klivet upp i seriesystemet och utmana på högre nivåer.

Vilka skulle du säga är de största utmaningarna ni står inför som nykomlingar?

– Oh, låt mig berätta! För det första, att anpassa sig till det högre tempot och den ökade fysiska intensiteten har varit en verklig prövning för våra spelare. Många av dem är vana vid en annan nivå av fotboll, så det tar lite tid att komma in i rytmen.

Förstår jag. Vad mer?

– En annan utmaning är att bygga upp lagkemin. Vi har en blandning av erfarna spelare och unga talanger som kommer från olika bakgrunder. Att få dem att fungera sömlöst som ett lag tar tid och tålamod.

Och hur hanterar du den utmaningen som tränare?

– Vi fokuserar mycket på kommunikation och teambuilding utanför planen. Att skapa en positiv atmosfär där spelarna känner sig trygga att uttrycka sig och stötta varandra är avgörande för vår framgång.

Tack så mycket för att du tog dig tid att prata med oss, Nabil. Vi önskar dig och Apollon Solna all lycka till i resten av säsongen!

– Tack själv! Det var ett nöje att ha er här. Kom tillbaka när som helst!

Efter en fascinerande inblick i Nabil Zaids liv och hem är det tydligt att hans passion för fotboll är oändlig, oavsett utrymmets storlek. Med en enkelhet och en dedikation som är inspirerande fortsätter han att leda Apollon Solna mot nya höjder.

Redaktionen2024-02-25 10:41:00
Author

Fler artiklar om Apollon Solna

Silly Season 23/24: "Hett villebråd bland klubbarna i Division 5 Mellersta"
Bröderna Metaxas: Dubbelt upp på Solnas fotbollshimmel!
Super-Bengt: Apollon Solnas största supporter!