Sex och Jävligt Offside - Välkommen Sead!

Sex och Jävligt Offside - Välkommen Sead!

Semestertider ruckar lite på schemat, så onsdagslistan kom på fredag morgon. Hetast denna heta veckan är att i skuggan av förväntade tapp av nyckelspelare agerade Ninja-Danne proaktivt och fixade en riktig transferbomb!

Sead Haksabanovic (NY)
Plötsligt och utan förvarning (förutom Fotboll Direkts vakna scoop dagen innan) flög Daniel "Ninja" Andersson in likt ett stealth-attackplan över allsvenskan och släppte en riktig sommarbomb. Sead Haksabanovic skriver på ett fyraårskontrakt med Malmö FF! Ett litet statement om i vilka hyllor vi plockar, inte för lån, utan för långa kontrakt och det känns väldigt bra. Vi vet att spelarförluster är oundvikliga förr eller senare och då är det väldigt skönt att den sportsliga ledningen ligger steget före.
Bra jobbat MFF och hjärtligt välkommen, Sead!

Allsvenskan nalkas (NY)
Laget är återsamlat, träningsmatch idag mot Lyngby och Malmö FF börjar samla ihop sig inför den allsvenska återstarten.
Det är fortfarande en dryg vecka kvar, men vi närmar oss hemmamatchen mot HBK och det känns lite skönt att det fortfarande är lite tid kvar att spela med, då Isaac Kiese Thelin och Gabriel Busanello dras med lättare skador. Lagom till återstarten har vi dem förhoppningsvis i speldugligt skick igen.


Hugo Larsson (NY)
Vår unge Tysklandsexport Hugo Larsson har semester och har hunnit med att hälsa på lite varstans, men härligast att se är när han hälsar på i sin gamla moderklubb Charlo och träffar barn och ungdomar i föreningen. Jag har hela tiden haft känslan att den här pågen från Svarte har fötterna djupt förankrade i den skånska myllan och att vad än den glamourösa fotbollsvärlden erbjuder honom, kommer han alltid att vara genuin. Hugo var en favorit på den här listan när han spelade i MFF och han lär så förbli, oavsett var i världen han hamnar.

Sommar, sol, semester! (NY)
När kvicksilvret stiger till runt fyrtio grader i södra Europa är den svenska sommaren att föredra för mig.
Denna veckan har hustrun semester och jag lyckades bända loss tre dagar själv och mellan tisdag och torsdag ägnade vi oss helhjärtat åt Sveriges grannaste del, nämligen Österlen. Bad i Vitemölla och Haväng och löpning med dopp längs Sandhammarens kritvita strand, räkmacka på Buhres i Kivik, vandring längs Verkeåns dalgång och bestigning av Brösarps backar och så vidare. När den skånska sommaren är bra är det få saker som klår den, så passa på och njut!

Daniel Andersson (NY)
Som nämndes i toppunkten har MFF jobbat proaktivt när man värvade Sead Haksabanovic och det är givetvis till stor del vår sportchef Daniel Anderssons förtjänst.
Det finns ju saker man lätt tar för givna och sett till vilken låg profil vår Ninja alltid håller, finns det en risk att han blir en av dessa saker. Därför är det viktigt, inte minst för oss som listar bra saker med MFF varje vecka, att då och då lyfta fram vilken fenomenalt duktig sportchef vi har.
Danne skiner och jag tror dessutom att han har mått bra av att få en härlig "side kick" i sportchefs-påläggskalven, Ola Toivonen.
Tack Danne för ditt idoga arbete och för att du alltid ser till att hålla den himmelsblå skutan med stark bemanning.

En gest av ödmjukhet (NY)
Under mitt maratonlopp i Köpenhamn i maj bar jag MFF:s matchtröja för att försäkra mig om att inte vika ner mig och det gick bra. Jag springer rätt ofta med MFF-tröjor och under en löptur längs stranden på Sandhammaren i tisdags mötte jag en annan medelålders herre på löptur och när vi möttes och passerade varandra hälsade vi vänligt. Jag hann se att han bar en träningströja med Djurgårdens emblem och han kunde inte gärna missa min himmelsblå matchtröja och en halvtimma senare när vi båda hade vänt tillbaka möttes vi ånyo. Mannen log stort och hojtade "Heja Djurgår´n" men jag motstod frestelsen att replikera med "Heja Di Blåe!", utan log tillbaka och hojtade "Kämpa Djurgår´n!" och joggade vidare. En liten gest av himmelsblå ödmjukhet och en påminnelse om att (som Pippi Långstrump eller Bamse sade, fan vet vem?) "den som är mycket stark, måste också vara mycket snäll". Så är det att vara MFF:are.


Jag har lite magknip över vilka spelare vi skall tappa i sommar och vad det kommer att innebära för kommande prestationer.
Det är som det är, men kul är det inte att man aldrig får lov att slå sig helt till ro med vår härliga trupp.
Det var alltså dagens I-landsproblem.

Pontus Kroon2024-06-28 07:38:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????