Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Hammarby IF
Det blev inte den avslutning på sejouren i Djurgården som Lucas Bergvall hoppats på.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Hammarby IF

Det blev ingen rolig eftermiddag för blårandig del. Hammarbyseger och sämsta tänkbara avslutning på vårsäsongen för Djurgårdens del. Utmärkte sig vissa spelare resultatet till trots? Forum 1891 har betygsatt spelarnas insatser här.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 2
Han har med all rätt hyllats de senaste veckorna för sina insatser mellan stolparna. I nyhetstidningarna har det ryktats om att målvakten dragit på sig intresse från de allra största ligorna ute i världen. För spelaren och Djurgårdens del får man dock hoppas att det inte var många scouter på plats idag. Bortsett från ett par kvalificerade räddningar var det en blek insats “JWZ” stod för idag. Straffen och 0-3-målet är svåra att belasta på honom, men visst går det att argumentera för att han ska göra det bättre på Nahir Besaras frisparksmål? En svag tvåa i betyg. 

Piotr Johansson (ut 14) 
Utgick med skada efter knappa kvarten. Spelade med det för kort tid för att betygsättas. 

Jacob Une Larsson - 2
Han har vuxit med kaptensbindeln runt armen och har under de senaste veckorna varit en av Djurgårdens bästa spelare. Dagens individuella insats var på inget vis något att hänga i granen, men undertecknad tycker han gör tillräckligt gott för att nå ett godkänt betyg. Visade offervilja och stod stark i luftdueller. Godkänd, men verkligen inte mer än så. 

Miro Tenho - 1
En av mittbackens sämre insatser i Djurgården. Han hade svårt med Hammarbys Deniz Gül under stora delar av matchen och agerade olyckligt fel vid 0-3-målet. Underkänd.  

Samuel Dahl - 2
Djurgårdens bästa spelare idag. Det tycks kanske märkligt med tanke på tre insläppta mål bakåt och ingen offensiv utdelning i form av poäng. Men faktum är att han var en av få i blårandig tröja som visade derbyvilja. Han fyllde på från vänsterkanten och hittade titt som tätt kvalificerade inspel som lagkamrater bör ha förvaltat bättre. Det finns en hel del som tyder på att detta var vänsterbackens sista match i Djurgården, åtminstone för den här gången - om så är fallet måste sportchef Bosse Andersson ersätta med hög allsvensk klass, för så pass viktig är Samuel Dahl för Djurgården anno 2024. 

Besard Sabovic (ut 57) - 1
Har under de senaste veckorna gått från klarhet till klarhet och blivit den kanske mest givna spelaren på Djurgårdens centrala mittfält. Dagens insats var dock hans blekaste insats på länge. Svag i duellspelet, slarvig i passningsspelet och stundtals vilsen på planen. Utbytt tidigt med all rätt. 

Lucas Bergvall (ut 77)  - 2
Den sista matchen i blårandigt för den här gången blev inte den avslutning som någon i Djurgårdsled hoppats på. 0-3-seger för Hammarby och med det förlust i avskedsmatchen. Supertalangen hade en del lyckade aktioner offensivt men blandade med oväntade bolltapp. Orsakade exempelvis den frispark som Nahir Besara utökade ledningen på. En tvåa och ett godkänt betyg som främst grundar sig i försöken att bryta mönster i en matchbild som inte talade för Djurgårdens del. 

Gustav Wikheim (ut 77) - 1
Inte en särskilt lyckad derbyeftermiddag för norrmannen. Försökte flertalet gånger offensivt utan större framgång och tappade boll i såväl farliga som onödiga lägen. 

Tokmac Nguen - 1
Efter flera fina prestationer kom till slut ett nederlag, ett ganska stort sådant. Försökte med sin kvickhet och finurlighet men misslyckades i nästan alla situationer offensivt. 

Tobias Gulliksen - 2
Djurgårdens bästa spelare offensivt. Med det sagt inte mer än en godkänd insats av ytterspringaren. Flera bra offensiva aktioner, men utan utdelning i form av poäng är det svårt att nå de högre betygen. 

Deniz Hümmet - 1
Som alltid skicklig i det felvända spelet med sin storlek och smarthet. I offensiv väg uträttade han dock inte någonting. Tama avslut och saknad av tid i offensivt straffområde - sammantaget en underkänd insats. 

- - -

Theo Bergvall (in 14) - 1
Fick förtroendet att hoppa in före Peter Therkildsen när Piotr Johansson tvingades utgå med skada. Inledde eftermiddagen på sämsta tänkbara vis genom att dra på sig en straff, en möjlighet som gästerna utnyttjade då Nahir Besara rullade in 0-1. En minst sagt svettig inledning för 19-åringen, en inledning som tydligt satte sina spår på högerbacken under resten av matchen. Även om han spelade upp sig under den andra halvleken är det svårt att motivera ett annat betyg än en etta. Olyckligt, men förhoppningsvis gräver han inte ner sig allt för mycket och kommer tillbaka starkare efter uppehållet. 

Samuel Leach Holm (in 57) - 1
Kom in med dryga halvtimmen kvar och skulle bidra med sin vassa högerfot på fasta situationer och i uppspelsfasen. Utdelningen offensivt uteblev dock och i defensiven bidrog han i liten grad - vilket förvisso går att applicera på flera spelare i dagens Djurgårdslag. Men det blir föga förvånande svårt att sätta ett betyg som inte stavas underkänd. 

Albin Ekdal (in 77) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Oskar Fallenius (in 77) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Hur betygsätter du de blårandiga insatserna? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton. 
 

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12024-06-02 16:42:00
Author

Fler artiklar om Djurgården