Tele2 Arena, 2023-09-16 17:30

Djurgården - IFK Värnamo
1 - 2

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Värnamo
Gustav Wikheim och övriga i Djurgården fick det inte att stämma mot IFK Värnamo.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Värnamo

Segertåget rullar inte vidare för Djurgården. I stället blev det en oväntad förlust hemma mot IFK Värnamo. Här är Forum 1891:s spelarbetyg efter matchen.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 2
Värnamo hade endast tre skott på mål varav två renderade i mål, men DIF:s målvakt kunde inte lastas för något av baklängesmålen. Blandade och gav med spelet med fötterna. Blev något oväntat tillsagd att stanna kvar på egen planhalva när hemmalaget hade hörna i slutminuterna. 

Piotr Johansson - 2
En relativt anonym insats från högerbacken. Hade några fina aktioner offensivt, men leveransen på inläggen var inte tillräckligt bra – något som har varit genomgående under tiden i blårandigt.

Carlos Moros Gracia - 1
Mittbackens första start i Allsvenskan sedan slutet av april. Det syntes att spanjoren var ringrostig. Passningarna var halvdana och positionsspelet satt inte till hundra procent. Samarbetet med Rasmus Schüller klaffade inte fullt ut. 

Rasmus Schüller - 2
Djurgårdens mittfältsankare anlände till Tele2 Arena med dubbla kvalmatcher för Finland i benen. Kim Bergstrand, som var tillbaka på tränarbänken, och Thomas Lagerlöf såg ingen anledning till att vila nyckelspelaren, utan ställde ut finländaren i startelvan. Med tanke på att Marcus Danielson och Jacob Une Larsson fick kasta in handduken innan avspark var det på mittbackspositionen som Schüller spelade på. Även om den centrala mittfältaren inte gjorde bort sig som mittback blev det tydligt att tomrummet på mittfältet var stort. Har inte snabbheten, men kompenserade upp det med fina brytningar och glidtacklingar. 

Samuel Dahl (ut 88) - 3
Hade problem med DIF-lånet Albion Ademi i början av matchen. Växte dock in i det och stod återigen för en bra insats. Vann bollen inne på IFK Värnamos planhalva och spelade snyggt fram Hampus Finndell till dennes kvitteringsmål. Klockren i passningsspelet och fortsätter att gå från klarhet till klarhet. 

Hampus Finndell - 3
Tog kampen på mittfältet och stod för ett bra passningsspel. Gav Djurgården en drömstart på andra halvlek med sitt mål. Mittfältaren gick inte riktigt att känna igen i matcherna innan uppehållet, men kvällens insats kan mycket väl ge en boost i fortsättningen. 

Besard Sabovic (ut 70) - 2
Duktig i duellspelet när han tog plats i Rasmus Schüller-rollen. Kladdade en hel del med bollen och var bitvis långsam på mitten. Får det fortfarande inte att lyfta i Djurgårdströjan. 

Magnus Eriksson - 2
Visade mycket energi och vilja hela matchen. Drev på hemmalagets anfallsspel när IFK Värnamo föll längre och längre ned i den andra halvleken. Kvaliteten på hörnorna och frisparkarna – som brukar vara bra i vanliga fall – var inte bra idag. 

Oskar Fallenius (ut 81) - 3
Efter ett piggt inhopp mot IFK Norrköping innan landslagsuppehållet fick den snabbe yttermittfältaren chansen från start denna dag. Sprang kopiöst mycket i offensiv och defensiv riktning. Spelade fram till Musa Gurbanli i ett bra nickläge. En av få Djurgårdsspelare som uträttade något i första halvlek. 

Musa Gurbanli - 1
Anfallaren kom till två klara målchanser utan att förvalta dem. Rundade målvakten men missade öppet mål, och tvingade IFK Värnamos målvakt till en kvalificerad räddning efter en nick. Två chanser som borde ha resulterat i mål. Det är positivt att nyförvärvet tar sig till så många bra möjligheter, men målen måste börja ramla in. 

Gustav Wikheim (ut 70) - 1
Norrmannens formsvacka håller i sig. Som så många gånger förr var beslutsfattandet återigen på en för dålig nivå. Rann igenom flera gånger, men misslyckades med den sista passningen och skottet. 

---

Lucas Bergvall (in 70) - 2
Comeback för Djurgårdens supertalang. Hoppade in och ville ha mycket boll. Tog sig till två skott inne i straffområdet. 

Felix Vá (in 70) - 2
Äntrade planen med mycket energi. Dribblade förbi bortalagets högerback ett par gånger. Försvann sedan ur matchen när Blåränderna skulle forcera. 

Noel Milleskog (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Rami Kaib (in 88)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Vad tycker du om Djurgårdens match? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton. 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2023-09-16 21:34:00
Author

Fler artiklar om Djurgården