Spelarbetyg efter AIK - Slovacko
Bild på Otieno och Bilal efter uttåget ur Conference League-kvalet.

Spelarbetyg efter AIK - Slovacko

AIK kom in till returen med vind i seglet efter segern mot Norrköping, men någon puls blev det aldrig. Slovacko vann returen med 0-1 och totalt 0-4.

Kristoffer Nordfeldt: 2
Har inte speciellt mycket att göra men stod för en fin benparad efter kontring från Slovacko. Märkligt att högerbenet aldrig verkar bli helt och får därför slå många utsparkar med fel fot.

Joe Mendes: 2
Är en av få som vågar spela riskfyllt i den första halvleken och slog en del inlägg i första halvlek. Tyvärr för AIK:s del var det aldrig någon som kom där bollarna landade. Tycker fler inlägg från ytterbacken kan komma. Ibland väljer han säkrare alternativ trots att läge finns och flera medspelare befinner sig i boxen. 

Mikael Lustig: 2
Tycker Lustig ska kunna bidra mer med sin fot som mittback. Slarvade en del med boll, men gör annars det han ska göra. 

Sotirios Papagiannaopoulos: 2
Likt sin mittbackskollega gör han det han ska, men det utan att briljera. 

Axel Björnström: 1
När elvan släpptes inför matchen var det märkligt att Otieno saknades. I efterhand är det lätt att ifrågasätta valet av Acke då han var direkt svag idag. Eventuellt var Otieno inte redo för 90, vad vet jag. Acke slog bort bollar, misslyckades med dribblingar och kändes vilsen. 

Bilal Hussein: 1
Bilal som länge varit en av mina favoriter i AIK har haft en tyngre period, men mot Norrköping gick han åter att känna igen. Dagens insats var dessvärre ett steg tillbaka mot den svaga formen då han inte lyckades hitta genomskärare framåt i planen. Kanske hårt betyg, men jag förväntar mig mer av honom.

Sebastian Larsson: 1
Jag tycker faktiskt att lagkaptenen börjar närma sig bänken. Förutom hårt jobb och långa inkast så tycker jag inte han bidrar med särskilt mycket. I slutet droppade han ner för att använda högerfoten utan någon som helst lycka. 

Yasin Ayari: 1
Precis som sina mittfältskollegor stod den unge mittfältaren för en sämre insats. Ayari som annars varit AIK:s kanske bäste spelare den senaste månaden stod för felpass och mycket slarv. 

Erik Ring: 2
Att Erik Rings namn fanns med i startelvan förvånade även det, inte minst med tanke på att Stefanelli fanns på bänken. Ring har en del fina aktioner, men blandar som vanligt det med sämre sådana. Fortsatt för ojämn för att på allvar bli en startspelare i AIK. 

Nabil Bahoui: 2
Jag skrev inför Norrköping att AIK inte bör förlänga med anfallaren, något man snabbt fick ångra. Samtidigt var han idag inte superbra och ska AIK förlänga behöver han visa varför framöver. Hade mot Slovacko ett jätteläge att göra 1-0 efter en hörna. Utöver det uträttade han inte mycket, men det är inte heller enkelt med tanke på hur matchen såg ut. Svag tvåa.

John Guidetti: 2
Precis som Nabil kommer John precis undan med en tvåa i betyg och det för att det inte kan vara lätt att vara anfallare i ett AIK som inte lyckas med spelet. Guidetti visade klass vid ett par aktioner när han använder kroppen smart i dueller och passar lagkamrater. 

Erick Otieno: 3 (IN 45)
Två minuter tog det för Otieno att visa varför han ska gå före Björnström. Ett bra avslut tvingade målvakten i Slovacko till en relativt svettig räddning. Otieno var dessutom en av få som kunde transportera boll och sätta motståndet på prov. 

Nicolas Stefanelli: 1 (IN 45)
En otroligt blek halvlek från argentinaren som inledde från bänken. Det var få situationer som gick Stefanellis väg. Anfallaren fick innan matchen ta emot en tröja som visade att han gjort 100 tröjor i AIK, hoppas på fler!

AAA: 3 (IN 58)
Trots att Amar enbart spelade strax över 30 minuter så tycker jag att han var bäst på plan. Direkt efter inhoppet tog han bollen, gjorde två gubbar och tvingade målvakten i Slovacko till en räddning. Kanske hade vi behövt hans kompromisslöshet redan från start för att kunna trycka på för ledningsmål. Det ska nämnas att han fortfarande tar fel beslut och tappar bollen ibland, men annat vore konstigt med tanke på ålder och spelartyp. 

Benjamin Kimpioka: 2 (IN 65)
Anfallaren har fått mycket kritik, med all rätt men idag gjorde han varken bu eller bä. Det som störde mest var att han flera gånger låg onödigt i offside. Utöver det har han ett försök till bicicleta, men riktigt nära var det inte. 

Zachary Elbouzedi: 2 (IN 65)
Irländaren hade inte heller han supermånga aktioner. Förutom ett ganska bra slaget inlägg med vänstern hände inte speciellt mycket. 

Filip Barkman2022-08-25 21:56:21
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen