Spelarbetyg: IF Brommapojkarna - Djurgårdens IF
En spelsugen Tokmac Nguen gjorde mål i återkomsten mot Brommapojkarna.

Spelarbetyg: IF Brommapojkarna - Djurgårdens IF

Djurgården åkte till Grimsta och besegrade Brommapojkarna i Allsvenskans nionde omgång. Men vilka blåränder presterade bäst? Forum 1891 har betygsatt spelarnas insatser här.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 4
Femte nollan för målvakten den här allsvenska säsongen som utvecklats till en av seriens absolut bästa på sin position. I dag ägde han sitt straffområde på ett ypperligt vis och räddade de bollar som kommer i hans väg. 

Piotr Johansson (ut 76) - 3
Om det är något som Piotr Johansson kritiserats för under sin tid i Blåränderna är det hans poängproduktion framåt. Idag stod han för sin blott andra assist i allsvenska sammanhang för Djurgården då han i den tredje matchminuten spelade fram Tobias Gulliksen som elegant knorrade in ledningsmålet. En utöver det stabil insats bakåt som leder till ännu en hållen nolla. 

Miro Tenho - 3
Har med tiden vuxit in i den blårandiga kostymen och gjorde idag en av sina bättre insatser sedan ankomsten till Stockholm och Djurgården. Stark i dueller, bra i luften och ett passningsspel som sticker ut för att vara mittback i Allsvenskan. 

Jacob Une Larsson - 3
Åter i startelvan, än en gång med kaptensbindeln runt armen. Han fortsatte på den fina formen och spelade med gott självförtroende när han tillsammans med övriga backlinjen och Jacob Widell Zetterström i mål höll nollan för fjärde raka matchen i allsvenska sammanhang. 

Samuel Dahl - 3
En solid insats av vänsterbacken som fortsätter att visa på sina enorma kvaliteter. Undertecknad skulle bli förvånad ifall vänsterbacken spelar i blårandigt när höstsäsongen drar igång. Om så är fallet förtjänar hatten än en gång att lyftas för sportchef Bosse Andersson och hans arbete. 

Samuel Leach Holm (ut 46) - 2
Under sin inledning i Djurgården presenterade han sig tidigt med sin fina högerfot, ett anfallsvapen som fortsatt varit en nyckel i DIF-offensiven. Men utöver svepande crossbollar och farliga frisparkar har utdelningen varit sval offensiv den senaste tiden. Idag byttes han än en gång ut tidigt, ett byte som inte kändes ologiskt sett till den matchbild som rådde. Hans 45 minuter på planen får betyget godkänt, men jag tror alla delar känslan av att det finns mer att hämta ur honom!  

Besard Sabovic (ut 76) - 4
Han känns numera självskriven på det centrala mittfältet och stod idag, trots avsaknad av offensiva poäng, för en mycket fin insats. Blandade sina precisa passningar med sitt hårda gnugg och sina dueller. Dessutom med det man som blårand lärt sig älska med honom - hans jävlaranamma! 

Oskar Fallenius - 3
Inledde aftonen fint med sin kvickhet och finurlighet. Han fortsatte på inslagen väg även under den andra halvleken och spelade hela matchen. Gick av planen poänglös, något som inte påverkar betyget särskilt mycket i negativ väg denna gång. 

Lucas Bergvall (ut 66) - 3
Ett ytterligare steg i rätt riktning efter en kortare tids formsvacka. Han växlade framför allt upp under den andra halvleken då han levererade såväl en assist som en hockeyassist. Klacken till Tobias Gulliksen i samband med Deniz Hümmets första mål var 5+. Betyget i sin helhet landar dock “endast” på en stark trea. 

Tobias Gulliksen (ut 66) - 4
Verkar fått sig en självförtroendeboost efter målet mot Elfsborg. Han inledde under torsdagen på bästa möjliga vis genom att distinkt knorra in ledningsmålet redan i matchens tredje minut. Fortsatte med frenesi och utökade poängprotokollet i den andra halvleken då han assisterade till Deniz Hümmets 0-2-mål. Skönt för Djurgården och skönt för Tobias Gulliksen personligen att det lossnat igen. 

Deniz Hümmet - 4
Gjorde sin kanske bästa insats hittills i den blårandiga tröjan sist mot Elfsborg. Idag ville han inte vara sämre då han stänkte in två mål inom loppet av några minuter i inledningen av den andra halvleken. Stod dessutom upp på ett ypperligt vis och skyddade bollen vid den sekvens som skulle leda till Tokmac Nguens 0-4-mål. Krönte sedan insatsen med att sätta sitt tredje mål för kvällen från straffpunkten. Känslan är att anfallaren verkligen börjar hitta rätt i blårandigt och sakta men säkert kan tysta de kritiker vars röster hördes starka när värvningen presenterades. 

- - - 

Albin Ekdal (in 46) - 3

Fick hoppa in direkt i paus och bidrog med sin rutin och sin kvalitet på ett bra vis under den andra halvleken när Djurgården gjorde fyra baljor. Ett betyg som pendlar mellan en stark tvåa och en svag trea, där undertecknad landar i det sistnämnda. 

Tokmac Nguen (in 66) - 3
Googlar du spelsugen dyker en bild upp på Tokmac Nguen. Som han ville bidra idag! Något han också gjorde i och med sitt mål och sin energi. Lär vara högaktuell för startelvan på måndag mot Halmstad. 

Gustav Wikheim (in 66) - 3
Även Gustav Wikheim är en kille med stort spelhumör, något han visade ikväll. Även om den offensiva poängskörden uteblev så fixade han straffen som fullbordade Deniz Hümmets hattrick. Ett piggt inhopp som bådar gott för framtiden. 

Magnus Eriksson (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Peter Therkildsen (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

* * *

Hur ser du på de blårandiga insatserna? Håller du med Forum 1891 i betygsättningen? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton. 

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12024-05-16 22:09:00
Author

Fler artiklar om Djurgården