Spelarbetyg: IF Elfsborg - Djurgårdens IF
Evigt unge Haris Radetinac i duell med Elfsborgs skicklige vänsterback Niklas Hult.

Spelarbetyg: IF Elfsborg - Djurgårdens IF

Djurgården åkte till Borås och plockade med sig en pinne hem till Stockholm mot serieledarna IF Elfsborg efter mål av Victor Edvardsen. Forum 1891 har betygsatt Blårändernas insatser.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 3
Målvakten har kommit tillbaka med besked efter skadefrånvaron och bidragit med lugn och stabilitet till hela laget. Stod för en stabil insats idag också även om det finns de som påstår att han hade kunnat agera bättre vid de gulsvartas ledningsmål. Men ska man se det nyktert så går det inte att klandra 24-åringen för det utan det är snarare ett läge som hade kunnat förhindras om lagkamraterna hade skött försvarsspelet på ett bättre sätt.  

Piotr Johansson - 2
Ångloket på högerkanten fortsätter rulla och högerbacken har de senaste matcherna spelat upp sig rejält efter en svag säsongsinledning. Idag stod han dock för en insats som snarare påminner om säsongsinledningen. Stod för flera felpassningar och osäkert försvarsspel. Mer finns att önska till våravslutningen nästa söndag! 

Jesper Löfgren - 3
Hade tillsammans med mittbackskollegan Marcus Danielson god kontroll på Elfsborgs-offensiven matchen igenom, även om kollektivet Djurgården hade kunnat göra det bättre vid 1-0-målet. Är fortsatt given i mittlåset framöver! 

Marcus Danielson - 3
Ytterligare en stabil insats från guldkaptenen som blandade fina brytningar med offensiva löpningar på ett bra sätt under hela matchen. Det finns egentligen inte så mycket att säga om insatsen förutom att den var stabil. 

Elias Andersson - 2
Han hade under delar av matchen problem med Elfsborgs Jacob Ondrejka. Även om Elfsborgs kommande utlandsexport inte skrev in sig i poängprotokollet idag så var känslan att han hade kunnat göra det med lite studs på sin sida. Djurgårdens vänsterback fyllde inte heller på lika mycket offensivt under kvällens match och får därför svårt att nå ett så mycket högre betyg än en tvåa. Absolut godkänd, men hade velat se lite mer framåt för att han skulle hamna högre upp i betygsskalan. 

Lucas Bergvall (ut 46)  - 2
Tredje raka starten för 17-åringen som fortsatte att ta för sig även under söndagskvällen. Något slarvigare än vanligt i passningsspelet dock. Fick sig en smäll mot låret i slutet av den första halvleken och utgick i halvtid med anledning av smärta. Varken stärkte eller försämrade sina aktier inför framtida matcher. 

Rasmus Schüller - 4
Fenomenal idag i sin ankare-roll på mittfältet. Brytningssäker, passningssäker och överlag väldigt stabil. Bör ha åkt hem till Stockholm med en assist på kontot efter att ha slagit en perfekt pass genom alla lagdelar till Joel Asoro, ett läge anfallaren dock inte lyckades förvalta. 

Magnus Eriksson (ut 71) - 2
En ganska färglös insats från kaptenen. Bidrog som alltid med mycket pondus och vilja men är fortfarande en bit från gammal storslagen form. Behöver bli mer involverad offensivt för att poängen ska börja rassla in på kontot igen.  

Haris Radetinac (ut 85) - 3
Man slutar aldrig att förvånas över att evigt unge Haris Radetinac fortsätter att ta en plats ute på högerkanten. Visar allt som oftast att gammal är äldst och idag var inget undantag. Rutinerad i allt han gjorde och visade återigen på ett lugn som ingen av hans ytterkollegor besitter. 

Oliver Berg - 2
Återigen ganska intetsägande match från norrbaggen. Hamnade än en gång utanför spelet i långa stunder av matchen. I sin anfallsroll droppade han mycket för att hämta boll men lämnade då alldeles för mycket tomrum i offensiv box. Kom mer till sin rätt när han hoppade ner på mittfältet, vilket också bör vara positionen han spelar på framöver. Det är synd att han inte fått det att lossna än i blårandigt. Man ser att han har så mycket fotboll i sig, men än så länge får Djurgården bara ut en bråkdel av hans skickliga egenskaper. 

Oskar Fallenius (ut 63) - 2
Nyförvärvet fick chansen från start igen efter fem raka bänkningar. Han tog återigen för sig mycket på sin kant och försökte om och om igen att slå sin gubbe. Tyvärr fanns inte skärpan där idag och kvaliteten i sista passningen och sista skottet var frånvarande. Knappt godkänd. 

-

Joel Asoro (in 46) - 4
Brände ett superläge i den 72:e matchminuten efter en smörpass från Rasmus Schüller. Räddade upp det minuten senare genom att spela fram Victor Edvardsen till Djurgårdens kvitteringsmål. Kommer in med en fart och frenesi som saknades offensivt under den första halvleken och har definitivt stärkt sina aktier för en plats i startelvan mot IFK Norrköping. 

Victor Edvardsen (in 63) - 4
Återigen inskriven i målprotokollet efter att ha rullat bollen i öppen kasse i den 73:e matchminuten. Hade bud på ytterligare poäng när han bland annat spelade fram Oliver Berg till ett superläge, som dock räddades av hemmalagets duktige målvakt Hakon Valdimarsson. Visade på mycket energi i sitt inhopp och var även delaktig i flera fina offensiva kombinationer. Det är precis såhär man ska tackla en petning! 

Besard Sabovic (in 71) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Jacob Bergström (in 85) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * * 

Vad tycker du om Blårändernas prestationer? Är det någon spelare du tyckte stack ut extra mycket? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12023-06-04 20:51:00
Author

Fler artiklar om Djurgården