fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 42180 | Inloggade: 223 | Antal medlemmar: 181341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2018-04-13 19:00
  Trelleborg - Örebro
  1-2


  Trelleborg FF - Örebro SK 1-2 När vindarna viskar hans namn
  Många hade svårt att få ut sitt spel på Vångavallen fredagen den trettonde 2018. Nahir Besara var inte en av dem och hans trygghet med bollen och två mål såg till att alla de tillresta fansen fick åka de fyrtiofem milen till Örebro med ett leende på läpparna.

  Trelleborg FF - Örebro SK 1-2: När vindarna viskar hans namn

  Det visade sig att matchen borta mot Trelleborg skulle bli en ful, stormig och dålig fotbollshistoria. Tur för ÖSK att de hade en spelare som inte brydde sig om vinden utan snarare nyttjade detta till sin fördel. Denna spelare heter Nahir Besara och tack vare hans två mål så kunde ÖSK ta med sig tre poäng hem till Närke.

  Inför matchen var frågan om vi skulle bli tvungna att spela långt på Vångavallen eller om vi kunde spela vårt egna spel. Det skulle vi visa sig att det blev en mix av båda två när de två lagen drabbade samman på fredagkvällen. Men ett lag var mer beredda på detta än det andra. 

  Motvind
  Det visade sig att ÖSK skulle vara mer förberedda på de vindiga och rent utav bedrövliga omständigheterna kring matchen. Dessa omständigheter var en extremt stark motvind, en rutten gräsplan och ett spel som passade bättre på en bakgård någonstans i södra england. En får helt enkelt anpassa sig efter detta och ÖSK var trots detta det mer spelförande laget i början av matchen men den extrema medvinden Trelleborg hade gav dem en stark fördel på fasta situationer. Deras första hörna skulle bli farlig när bollen slås mot den närmsta stolpen där Lasse Nielsen skarvar bollen som tvingar Oscar Jansson till att parera den ut till ytterligare en hörna. Dessa hörnor blev väldigt farliga då vinden skruvade upp deras farlighet till elva. TFF skulle tack vare dessa hörnor ta ledningen i den tolfte minuten när en hårt skruvad hörna, förstärkt av vinden, går i ribban och ner på Deniz Hümmets fot som bara behöver bredsida in den till 1-0. Spontant kändes det som att Oscar borde ha gjort bättre på den men med tanke på den vind som var så tror jag inte det var lätt så lätt att förhindra den som många tror. 

  Trots denna ledning så hade Trelleborg svårt att skapa något vettigt från sitt egna spel och skapade sina chanser på fasta situationer och ÖSK hade rätt så enkelt att etablera sitt spel på offensiv planhalva. Med det sagt så skapades ändå inte mycket i motvinden för ÖSKs del i början av matchen. TFF skulle få chansen att utöka sin ledning när de får en frispark från cirka trettiofem meter, skottet som tas får skjuts av vinden och överraskar Jansson som släpper en retur som rensas undan. Nästa chans för TFF skulle komma på en hörna från motsatt håll denna gången, bollen skruvas på liknande vis som vid målet men denna gång kan Jansson fånga den med lite problem.

  Under denna tid av fulspel och överdrivna hörnor så skapade ÖSK endast en vettig chans från sitt egna spel och det kom till när Nahir Besara spelar in bollen till Filip Rogic som släpper bollen vidare till Kennedy Igboananike som bara behöver sparka till bollen. Men han träffar luften och chansen rinner ut i sanden. Igboananike som förövrigt var riktigt osynkad med resten av laget idag och han har varit rätt osynlig så här långt på säsongen, hoppas vi kan få igång han snart. De enda gångerna han syntes idag var när han gav ut tjuvsmällar och det gillar vi inte, vi vill väl inte att han ska bli avstängd i fyra matcher igen? 

  ÖSKs första riktiga chans skulle även den komma på en hörna i den fyrtiotredje minuten när bollen studsar på Victor Skölds bröst mot bortre stolpen men där rensas den undan av TFF-försvarare på mållinjen. Kort därefter i den fyrtiofjärde minuten så skulle vi få en tveksam straff när Johan Mårtensson tar med sig bollen in i straffområdet och ramlar tämligen lätt i en duell med en försvarare. Men det är domaren som dömer och Bojan Pandžic pekade på straffpunkten och Nahir Besara stegade upp. Marko Johansson går åt ena stolpen och Besara sätter bollen vid den andra. 1-1 och resultatet följer med lagen in i halvtidspausen. 

  Medvind
  När andra halvan började så var båda lagen lite mer förberedda på den euroshopper-kvalité som både planen och matchen höll. TFF kunde hålla bollen lite mer, utan att skapa något och ÖSK hade egentligen full kontroll på detta. Vilket inte är något en kan säga särskilt ofta som svartvit men just denna match så var det ett påstående som kändes 100% sant. Däremot så var det TFF som skapade andra halvleks första farlighet och det är när Zoran Jovanovic får chansen att avlossa framför straffområdet med högerfoten men hans skott mot bortre hörnet går utanför. Det var nog den största farligheten dem skapade på hela andra halvlek förutom ett skott som blockeras på en hörna och ett inlägg som tack vare vinden blev till ett farligt skott som gick precis över. 

  Trelleborg överlag var en besvikelse denna match och hade riktigt svårt i mittfältskampen mot Johan Mårtensson och Nordin Gerzic som tillsammans med resten av ÖSK kunde stressa TFF till dåliga passningar och mottagningar. Det var ÖSKs match från start till slut och en spelare utöver alla andra utmärkte sig i denna match, det var som att vinden och planen inte påverkade honom. Nahir Besara heter han och i den sextioförsta minuten skulle han, eller Filip Rogic beroende på hur man ser på det, skicka alla tre poäng till Närke. För vi får en frispark från ungefär samma avstånd som Trelleborg fick i första men denna gång mer till vänster vilket bäddade för en högerfot. Nahirs för att vara exakt och han dunkar till bollen och den touchar Rogic rygg och får en otäck studs precis framför mål som ställer Johansson i hemmamålet. 2-1 till ÖSK och de tillresta supportrarna, som hördes mest under matchen, får jubla. ÖSK höll sedan undan och skapade ingen chans att utöka och matchen slutade alltså 2-1 till Örebro sportklubb. 

  Matchens tre bästa spelare: 
  Nahir Besara

  Var den enda som verkligen kunde bemästra "gräsplanen" på vångavallen och gjorde ett och ett halvt mål.
  Johan Mårtensson
  Var överallt på mittfältet och TFF-spelarna fick ingen lugn stund tack vare honom. 
  Martin Lorentzson
  Stabilare kan ingen bli och Martin har varit väldigt bra så här långt på säsongen.

  Reaktionerna efteråt från ÖSK-spelarna säger en hel del om matchen. Nahir sa bl.a. detta i segerintervjun direkt efter: 
  "Alltså mattan var så jävla dålig alltså." 
  "Det här känns som att man vunnit Champions league med tanke på hur mattan var..." 
  Inte direkt den bästa recensionen en plan kan få och även Oscar Jansson skrev så här på instagram: 
  "Såhär: jag har aldrig varit med om svårare förutsättningar, planen, vinden, lång resa dagen innan..." 

  Detta var nästan en parodi av en allsvensk match och jag hoppas verkligen inte att framtida matcher kommer se ut så här på Vångavallen för deras fans och allsvenska entusiaster skull. Att det finns folk där ute som vill se att allsvenskan spelas höst-vår istället för vår-höst är något som jag tycker är banalt och det tyckte jag redan innan denna match spelades. Jag tror dessutom att de rösterna inte har höjts på sistone med tanke på de inställda matcherna och de bedrövliga förhållanden som varit på en del elitfotbollsmatcher runt om i landet. Nej, detta var inte en match av allsvensk dignitet men jag ska inte klaga, vi vann trots allt. Dessa tre poäng vi tar med oss till matchen mot AIK på onsdag tror jag är viktig för lagets moral med tanke på att vi gjort två bra matcher  tidigare som kunde ha belönats med tre poäng. Därför var det extra skönt att vi fick dessa tre poäng igår med andra ord.

  Inför matchen mot AIK så kommer nog frågan vara om Michael Omoh eller Victor Sköld ska spela. Igår var det nog rätt att Sköld spelade, jag tror inte Omoh hade fått ut något av sitt spel på den leråkern till plan. Oavsett vem som startar den matchen så tar vi med oss en seger, en stark försvarsinsats och en Nahir Besara som var i en klass för sig. Nahir skall vi förlänga med även om det krävs en insamling från oss supportrar och jag skulle lätt donera en peng om det krävs för att han ska förlänga sitt kontrakt och jag tror inte jag är ensam om detta. På onsdag väntar som sagt gnaget på Behrnabeu och dem spelar redan imorgon mot Djurgården som de fick stryk mot i svenska cupen och jag tror det skulle ställa till det rejält för dem mentalt om det händer igen. Den som lever får se helt enkelt och eftersom att jag inte bor på den skånska sydkusten så kommer jag inte dras med av vinden ut i havet. Därför ska jag nu ska jag njuta av vinsten genom att vara ute i det fina vädret och jag hoppas att nästa match för ÖSK på Vångavallen ligger långt bort i framtiden, ciao a tutti. 

  Matchfakta
  Trelleborg FF - Örebro SK 1-2 (1-1)
  1- 0 Deniz Hümmet (ass. ingen)
  1-1 Nahir Besara (straff)
  1-2 Nahir Besara (frispark)
  Varningar TFF: Anton Tideman, Denis Hadzikadunic, Victor Nilsson
  Varningar ÖSK: Johan Mårtensson

  Nahir Besara - Kennedy Igboananike - Victor Sköld
  Filip Rogic - Nordin Gerzic - Johan Mårtensson - Daniel Björnquist 
  Michael Almebäck - Brendan Hines-Ike - Martin Lorentzson 
  Oscar Jansson


  Avbytare: Mathias Karlsson(mv), Arvid Brorsson, Sebastian Ring, Simon Amin, Alfred Ajdarevic, Michael Omoh, Isaac Boye 
  1. O Jansson
  1. O Jansson
  15. M Lorentzson
  15. M Lorentzson
  14. M Almebäck
  14. M Almebäck
  3. B Hines-Ike
  3. B Hines-Ike
  2. D Björnquist
  2. D Björnquist
  17. J Mårtensson
  17. J Mårtensson
  25. N Gerzic
  25. N Gerzic
  10. N Besara
  10. N Besara
  20. F Rogic
  20. F Rogic
  9. V Sköld
  9. V Sköld
  77. K Igboananike
  77. K Igboananike
  Byten: 11. A Ajdarevic, 19. S Ring, 21. S Amin, 18. I Boye, 4. A Brorsson, 29. M Omoh, 30. M Karlsson


  0 KOMMENTARER      1512 VISNINGAR
  PER OHLSJÖ
  2018-04-14 11:08:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Östersunds FK - Örebro SK 0-2: Ni har bollen, vi har Dajje
  Örebro Bollinnehav i all ära men i slutändan är det målen som avgör matchen. Mål som ÖFK inte fick se trots stort bollinnehav och en del farliga chanser, speciellt i början av matchen. Istället var det Daniel Björnquists eviga löpande som skulle tippa vågen till de svartvitas favör. Med ett mål och en assist så var det han som blev hjälte i en match där ÖSK ännu en gång visade upp vilket stabilt försvar man har.
  2018-04-22 11:11:00

  ÖSK 2018 är på riktigt
  Örebro Det är bara april och de närkingska rebellerna har redan annekterat hela landet. De åkte till ett vindpinat söder och visade att de kan tjonga bättre än tjongarna själva. De åkte till ett snöbeklätt norr och visade det före detta poplaget hur man gör när man bokför en vinst med kompakt försvar och konstgräsfotboll. Resten av landet har inte fattat än. Det är ok om de är lite slöa. Det kommer. Men det är dags för örebroarna att gå man ur huse när Dalkurd kommer på valborgsmässoafton. För
  2018-04-22 01:37:37

  Östersunds FK - Örebro SK: Spelarbetyg
  Örebro Den fina laginsatsen mot AIK följdes under lördagseftermiddagen upp av ytterligare en stark insats i Östersund där ÖSK åkte hem med tre underbara poäng. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
  2018-04-21 20:35:00

  Inför Östersunds FK - Örebro SK: Påverkan utanför och på plan
  Örebro Sex poäng på fyra matcher och obesegrade, inget dåligt facit även fast många av oss var missnöjda med krysset mot AIK. Detta på grund av ännu en svag start på andra halvlek men vad kan vi göra för att förhindra det? Detta kommer bli viktigt att få bukt med nu när vi möter Östersund som har sina egna problem utanför planen. Daniel Kindbergs öde är det som är på allas läppar just nu och frågan är om hans vara eller ickevara i klubben kommer påverka hemmalaget på planen.
  2018-04-20 22:28:00

  Örebro SK - AIK: Spelarbetyg
  Örebro ÖSK är fortsatt obesegrade i årets Allsvenska efter 1-1 hemma mot AIK. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
  2018-04-18 23:22:00

  Michael Almebäck: ”Vårt försvarsspel har fungerat bra”
  Örebro Efter 1 – 1 hemma mot AIK fick Svartvitt några ord med Michael Almebäck.
  2018-04-18 23:03:10

  Örebro SK – AIK: obesegrade efter 1-1 på Behrn Arena
  Örebro ÖSK tog, på onsdagskvällen, emot AIK hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 1-1 efter det att ÖSK ägt första och AIK andra halvlek. Vilket lag som låg närmast segern är svårt att säga, men båda lagens tränare var försiktigt positiva till det oavgjorda resultatet på den efterföljande presskonferensen.
  2018-04-18 22:34:41

  Bildrapport: ÖSK - AIK
  Örebro
  2018-04-18 21:40:15

  Inför Örebro SK - AIK: De obesegrades kamp
  Örebro Dags för match nummer fyra av allsvenskan 2018 och för motståndet står Allmänna idrottsklubben från Solna. AIK har inför detta år förstärkt rejält och det kommer bli en tuff uppgift för ÖSK. Dessutom är båda lagen är än så länge obesegrade i allsvenskan och ÖSK har inte besegrat ÖSK sedan den magiska augustidagen 2014 när Marcus Pode och Alhassan "Crespo" Kamara sänkte Gnaget. Därför är det god tid för ÖSK att återupprepa den bedriften oavsett om Victor Sköld eller Michael Omoh startar.
  2018-04-17 19:33:00

  Michael Omoh: ”Mitt fokus är att laget vinner”
  Örebro I ÖSKs senaste match mot AIK, den i Svenska Cupens kvartsfinal, hamnade mycket av fokus på Michael Omoh och den situation som ledde till att Jesper Nyholm bröt benet. Inför morgondagens Allsvenska match mot just AIK fick Svartvitt ett samtal med Omoh om hans känslor och tankar inför matchen.
  2018-04-17 14:45:16

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Storseger med en bitter eftersmak
  Hextalls viktigaste sommar
  ”Tårarna i cupfinalen säger allt”
  ”En bra Hanses är ett måste”
  Di Francescos matchplan var för naiv
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies