Licensnämndens dom: Fyra klubbar åker ur Hockeyettan

Licensnämndens dom: Fyra klubbar åker ur Hockeyettan

Idag kom beskedet att Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF inte beviljas elitlicens för spel i Hockeyettan. De fyra klubbarna har nu två veckor på sig att överklaga.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd gav beskedet idag att fyra av Hockeyettans klubbar degraderas ner till Hockeytvåan på grund av ekonomiska skäl. 

Klubbarna är Bäcken HC, KRIF Hiockey, Kristianstads IK och Strömbro. Anledningarna ser olika ut beroende på hockeyförening. 

Bäcken HC har inte lyckats skickat in begärda handlingar i tid, KRIF Hockey fick dispens i fjol men har nu inte lyckats inkomma med fullgoda handlingar och Strömsbro IF, som också beviljades dispens har inte kunnat styrka på att föreningen redovisar ett positivt kapital. 

Kristianstad degraderas för andra året i rad

Kristianstad spelade i fjol i Hockeyallsvenskan men fick på grund av ekonomiska skäl flyttas ner till Hockeyettan. Nu för andra året i rad tvingas klubben till en degradering på grund av negativ kapital.

Klubben fick dispens förra året och kunde då redovisa en handlingsplan för att klara kapitalkravet till årets prövning. Men av handlingarna som klubben skickat in till licensnämnden framkommer det att klubben redovisar ett negativt kapital och KIK har inte kunnat redovisat på att det egna kapitalet kommer att kunna återställas under innevarande period.

Samtliga ovan nämnda föreningar har nu två veckor på sig att överklaga beslutet.

Det är tunga tider för klubbarna i Hockeyettan. I juni blev det även klart att Skövde IK lämnade in en konkursansökan.  
 

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-07-05 20:42:12
Author

Fler artiklar om Hockeyzon